Tunnisteista

Huomio rakkaat lapastelijat!
Muistakaahan merkitä postaukseenne tunnisteeksi 2012valmiit, kun esittelette valmiita lapasia ym.

tiistai 2. joulukuuta 2008

Tuvan loppusaldo...

Virallinen lapasteluaika on siis päättynyt!

Viimeisimmän saldolaskennan tulokseen voi vielä lisätä 9 paria huovutettuja tumppuja. Viimeisellä viikolla valmistui 75 paria.

Tuvassa valmistettiin siis marraskuun aikana kaiken kaikkiaan 249 paria erilaisia tumppuja!

Apuemo kiittää puolestaan kaikkia osallistumisesta!

maanantai 1. joulukuuta 2008

Matti myöhäinen...
...ilmoittaa 5 huovutettua tumppuparia myös tänne.En saanut ainoitakaan kirjoneulelapasparia tässä kuussa tehtyä,vaikka niin aioinkin.Mutta nämä kuitenkin.Ja kuvat tyhmästi jonossa,mutta en muokkaa,kiire!!!

Matleenan lapastelut

Nyt on Lapaskuu takana päin ja tilin teon aika. Emoilla on vielä kova uurastus, kun laskevat kokonaissaldoa. Vaikka työ on vielä kesken, haluan jo nyt esittää lämpimät kiitokseni Helmikselle ja kaikille apuemoille pyyteettömästä työstä, jota meidän kaikkien lapastelijoiden eteen olette tehneet. On ollut oikein mukavaa ja innostavaa lapastella yhdessä! Tämähän oli minulle ensimmäinen Lapaskuu, mutta tuskin viimeinen. Kiitokset myös muille lapastelijoille innostavasta virtuaalisesta seurasta! Kiitokset ja halit teille kaikille!


Omista valmistuneista olen tehnyt pienen yhteenvedon. Lapasia valmistui kaikkiaan 11 paria ja yhdet kämmekkäät. Lapasista oli viidet pienille lapsille =6v tai alle, neljät isoille lapsille eli noin pienen naisen kokoa ja kahdet aikuisten kokoa. Kämmekkäät olivat aikuisen kokoa. Lankaa kului yhteensä n. 680 g. Näistä olen tehnyt Lankapirttiin kuvallisen koosteen, joten siellä voit halutessasi katsastaa lapasiani tarkemmin.


Tavoitteestani osan sain täytettyä, osittain ylitinkin tavoitteeni, mutta itselle aiotut Kainuun kukkalapaset jäi tekemättä. Myös moni malli, mikä nousi esille Lapaskuun aikanaja houkutti minua, jäi odottamaan uutta Lapaskuuta tai valmistuu ehkä jonain muuna aikana. Mukavana asiana varsinaisen lapastelun lisäksi on tutustuminen uusiin blogeihin ja muihin lapastelijoihin, mikä oli yhtenä tavoitteenani ja toteutuikin niin, että joitakin on päässyt suosikkilistalleni ja aion seurata niitä jatkossakin.Hyvää joulunalusaikaa kaikille! Muistetaan myös rauhoittua ja nauttia vaikkapa glögistä ja kynttilän valosta!

Viimeiset kaksi paria

Tässä kaksi paria huovutettuja tumppuja, Tellun blogin ohjeella, kirjavat sain valmiiksi lauantaina ja harmaat eilen. Valitettavasti pääsin bloggaamaan vasta nyt.

Kirjavat neuloin 6mm puikoilla, lankana Elle Merino Brights ja menekki 100g.

Puikot 7mm, lankana Elle Merino Brights, menekki 120g.

Pesin molemmat 40 asteen ohjelmalla ja 800 r/min linkouksella, huopuivat ehkä turhan paljon. Pitää kokeilla seuraavia lapasia kolmenkympin ohjelmalla.

Toiset ja kolmannet kintaat

Tässä nämä nyt ovat, vihdoin viimein. Ja vähän myöhässäkin vielä. Toivottavasti en sotke tilastointeja pahasti :)
Nämä punaiset valmistuivat lauantaina ja siniset eilen illalla.

Lankoina molemmissa Ohut Pirkkalanka kaksinkertaisena. Neuloin nämä paksulankakoneella, ompelin saumat, heitin koneeseen kuuteenkymppiin ja viimeiseksi virkkasin Tango Fanilla reunoihin hapsuja.

Omien tavotteiden funtsimista

Laitoin siis omaksi tavoitteekseni viidet lapaset lapsen koossa; neljään jäin. Lapaset ja viikko tahdilla keskimäärin sujui. Esikoisen jämälankalapaset varasti isoimman ajan mitä lapasiin tuli. Lisäksi äiti pyysi neulomaan myyjäisiin sukkia ja "hulluna hatuntekijänä" Hat Attack II:ssa olen oletetusti tehnyt pipoa. Seli-seli...

Mutta liki tavoitetta pääsin, sillä puikoilla on yksi pari täällä monesti nähtyjä siililapasia, muutaman kerroksen päästä saa jättää hupsutupsuhapsu-langan pois...

Viikon 4 saldo...

Tällä hetkellä tupaan raportoituja tumppuja on 66 paria...

22 paria lapasia
19 paria lasten lapasia
10 paria huovutettuja
6 paria palmikkolapasia
3 paria kirjoneuleisia
3 paria kämmekkäitä
1 lovikat
1 tuplalapaset
1 vauvalapaset

4 viikon saldo on siis yhteensä 240 paria, todella upeaa!

Kuten kopassakin, viimeinen tarkistuslaskenta tehdään tiistai-iltana, luultavimmin klo.21, jotta kaikki saavat ilmoitettua saldonsa.

Apuemo-Anna kiittää ja kumartaa kaikkia osallistujia!

Tuvan top3-lapastelijat tällä hetkellä ovat:

Sinikka 13 paria
Matleena 12 paria
annariu 12 paria

Melkein Kainuun kukkalapaset


Ei yhdeksää väriä kuten ohjeessa, mutta viisi kuitenkin. Ei kierrereunaa eikä hapsuja. Silmukat ohjeesta ja kuvio. Neljännen eli sen puolikkaan kukan halusin jättää pois, kun en tahtonut tynkää. Tein siis yläreunaan pelkkää pohjaväriä. Ranneosa on tasona ainaoikeinneuletta ja sitten sukkapuikoilla normaalisti loput kaavion mukaisesti. Peukussa lopetin myös kuviot kuuden kerroksen jälkeen. Pakko oli sitten kaventaa silmukoita, yksivärisenä mulla kasvaa tiheys tosi paljon eli olisi tullut paukapäinen peukku.


Puikot 3.25 mm Knitpicks Harmonyt, langat omasta varastosta yhteensä 65 g: ruskeaa, vihreää ja vaaleanpunaista Nallea, vihreän-ja violetinkirjavaa Nalle Coloria.


Valmistuivat raivoisan loppukirin ansiosta lapas(marras)kuun puolella, vähän ennen puoliyötä päättelin viimeiset hriljoona langanpäätä. Äiti on syntynyt lusijaksi (Lucian päivänä) ja ajattelin postitella nämä synttäriksi hänelle. Koko on pieni naisten koko. Muistiin: jos tekisin omiin käsiin sopivat, puikot ja lanka isommaksi tai sitten näin napakat lapaset mutta lisää kerroksia yläreunaan.


Kivaa oli! Kiitos seurasta.
Näin asetin itselleni tavoitteita lapaskuun alussa: "Muina suunnitelmina olisi vaikka kaikille kolmelle tyttärelle jotkut tumput pukinkonttiin. Esim. Esikoiselle yksinkertaista palmikkoa, Keskilapselle Chevalier ja Kuopukselle huovutetut lapaset.Tuossa tavoite: 3 lapaset ja 2 kämmekkäät.Lisäksi himottaisi tehdä jotkut sormikkaat itselle, ohuesta sukkalangasta, mutta aikapula taitaa olla." Näistä siis tein nuo kahdet kämmekkäät ja itselle sormikkaat ja kyllä neljät lapaset, mutta Kuopus on vielä ilman.
Puikoilla on kesken puolitoista siililapasta ja kaksi paria siitä pitäisi valmistua, jotta Kuopus ja ystävänsä saavat jouluksi ne. Siispä jatkan lapastelua muiden neuleiden ohessa. Enemmänkin olisi ehtinyt jos ei olisi tullut tehdyksi pitsihuivi, koiran paita ja yksi pipo lapasten ohessa - sekä käytyä kolmet juhlat tässä kuussa. Intoa olisi: ihanat kukkalapaset, huovutettuja lapasia, Keskilapselle luvatut pääkallolapaset. Ja sormikkaita pyytää kaikki. Ei maailmasta neulemallit lopu neulomalla - eikä mulla lanka kaapista!

Veljekset kuin ilvekset

vaikka siilejä ovatkin. Työkaverille valmistui tämä hauska siiliveljespari (minusta ne on selvästi poikia). Lankana 7-veljestä ja Tango Fani. Lisäksi valmistuivat epäonnistuneet (koon puolesta) huovutetut tumput, joiden kuva on väärässä kamerassa, joten lisään kuvan myöhemmin. Enemmänkin olisi lapasia voinut tehdä, mutta välillä oli ihan pakko kutoa sukkaa joulupukin konttiin. Yhdet lapaset ovatkin keskeneräisinä ja valmistuvat toivottavasti vielä tänä talvena.

Viimeiset parit uunista ulos...


Nämä valmistuivat eilen aamulla...

Novita talvi 2007, puikot 3 ja 3,5mm

Lankana 7veikka vpun, pinkki ja valk. yht 72g

Kiva malli ja taidan tehdä muutamat lisää...


Nämä valmistui eilisen viime minuuteilla, päättely kylläkin vasta tämän päivän puolella...

Puikot 3,5mm lankana 7veikka, 54g

Pikkusiskolle pakettiin.
Lopuksi vielä kuva niistä Niilon viimeviikon lapasista...

Lisäsin lapasiin vielä N:ät, jotta menee oikeisiin käsiin...


Apuemon saldoksi tuli sitten 12 paria, kuten tavoite olikin...

Yhdet vihreä-ruskeat Haavistot jäi kesken...

Ensi vuonna uudestaan... Kiitos kaikille ja varsinkin Helmikselle!

Lapastelu ja muu touhu jatkuu blogissa

Viimeinen pari täälläkin valmis


Wool sävy -langasta pojalle pienet lapaset. Kuva olisi toki voinut olla terävämpikin...

Loppurutistus

Lapaskuun loppurutistuksen tuloksena ovat kahdet lapaset. Tavoite täynnä!

Ensimmäisenä siililapaset kokoa 2-3v. Muokkasin ohjetta niin, että tein ensin tavallisen lapasen, ja sitten poimin silmukat sileän osan alusta ja tikkusin siihen hapsulangalla lapun, jonka reunat ompelin kiinni. En usko tämän olleen kyllä yhtään helpompi tapa ;) Mutta tulipahan tehtyä. Eikä tullut kutittavia hapsulankoja lapasen sisäpuolelle. Lankoina Novitan Jussi ja Tango Fani, puikot 3,5mm.Toinen pari onkin itselleni. Ailien kuviolla tehdyt lapaset, en ole varma, onko ohje samanlainen muuten. Mallikerran vain olin joskus napannut muistiin, ja käytin sitä näissä. Lankana 7 veljestä, puikot 3,5mm.Kiitos minunkin puolestani kaikille mukana olleille, on ollut todella mukava katsella, millaisia lapasia sun muita olette saaneet aikaan! :)

sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Viimetipassa mukaan
Vallan heikosti meni minun kohdallani tämä lapaskuu, vaan nuo hartiat ja niskat kun otti ja jumittui, niin ei paljon auttanut neuloa :(

Mutta sain kuin sainkin kahdet parit lapasia valmiiksi. Molemmat hahtuvaa ja huovutuksen jälkeen vielä pintaa vähän pörröisemäksi harjailin. Ruskeiden piti olla iskälle, mutta...ensimmäisen huovutuksen jälkeen ne oli liian suuret vielä ja pyöräytinpä koneessa sitten toistamiseen ja niistä tuli minulle sopivat. Vaaleanpunaisissa suuaukko liian leveä, mutta kyllä ne kädessä pysyy kun laittaa hihan alle :)

Ensimmäinen ja viimeinen pari!

Tämän Lapaskuun aikana sain valmiiksi ainoastaan yhden parin. Tavoitteet olivat huomattavasti korkeammalla, mutta täytyy olla tyytyväinen edes siihen ainokaiseen pariin. Nämä menevät johonkin hyväntekeväisyysjuttuun.


Ohje: muuten omasta päästä, mutta mittasuhteisiin katsottu vinkkiä täältä
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm
Menekki: 26 g

Keskeneräisiksi jäivät sen sijaan nämä:


Haaviston perhoslapaset ja pienet siililapaset. Perhoslapasista tuli liian pienet, joten uusiksi menee, ainakin kavennusten osalta. Ja eiköhän nuo siilitkin jouluun mennessä valmistu. Seuraahan siis blogiani, jos haluat nähdä nämä valmiina :)

Viimeiset lapaset tumpputupaan

Vielä 4 paria lapasia olen saanut neulottua, 3 lasten lapaset ja vielä yhdet palmikkolapaset. Kuvan lisäys ei nyt onnistu, kokeilen sitä myöhemmin. Kokonaissaldo omalta osaltani on sitten 9 lapaset.

Lapaskuuhun oli mukavaa osallistua - kiitokset kaikille sitä järjestämässä olleille! Mukavaa joulun odotusta kaikille!

Aurinkokissa tässä hei =)

Lapaskuu on mennyt minulta lähes mönkään =(
Valmista ei ole tullut siihen malliin kuin olisin halunnut vaikka ei minulla mitään tavoitetta ollut, mutta oletin kuitenkin enemmän ehtiväni.
Tässä nyt kuitenkin yksi pari, jonka tänne Tumpputupaan näin viime tipassa varastoin.
Ohje: Moda 6/2008
Lanka: Esito-huopalanka (Kauhavan kangas-aitta) (koko: M)
Puikot: 4mm
Lapaset on huovutettu kevyesti pesukoneessa eli eivät siis ole pyörineet täyttä ohjelmaa.
Pikkasen enemmän höpinää blogissani Aurinkokissa.
Mukava on ollut seurailla miten ihania lapasia tänne on kerääntynyt.
Tunnelmallista joulun odotusta kaikille =)

Viimeiset

Tässä viimeiset tekemäni, jotka tänään valmistuivat. Nämäkin ovat Isoveli colorista ja aikuisten käteen. Kaikkiaan tein kuukauden aikana kahdeksat lapaset. Lämmin kiitos teille, jotka teitte tämän lapaskuun mahdolliseksi!!! Mukavaa joulun odotusta kaikille!!!!

Lisää lapasia

Tässä tulevat kaksi uutta, jotka ovat olleet valmiina muutaman päivän, mutta kun kuvien siirto viipyi... Molemmat on tehty Isoveli colorista, aikuisten kokoa.

Lisää pörröjä

Lapsille pörrölapasia, pitäisi sopia 3-5-vuotiaan käteen. Yhdet on omalle tyttärelle ja kahdet menee joululahjaksi siskontytöille.Vähän tarkempia tietoja löytyy blogistani.

Ursus-lapaset

Viimeiset lapaseni Tumpputupaan ovat nämä Ursus-lapaset. Yhteensä lapasia on tainnut valmistua 10-11 paria tämän Lapaskuun aikana. Tarkistuslaskennan aion tehdä huomenna ja sitten siitä raporttia.Nämä valmistuivat vastoinkäymisten jälkeen tänään alkuillasta. Jos haluat tietää millainen kommellus näihin liittyy, kurkkaapa Lankapirttiin, siellä kerron siitä kuten myös tarkempia tietoja mallista.

Vielä ehti yhdet mukaan

Nämäkin olleet jo jonkin aikaa valmiina, en vain ole saanut aikaiseksi blogattua niitä. Mutta nyt alkoi lapaskuun loppuminen niin uhkaavasti loppumaan, että oli pakko ottaa ihtiään niskasta ja ilmoittaa tämä viimeinen pari tänne.

Viimeinen pari on ihan tavalliset pystyraitaiset lapaset nuorimmaiselleni. Maija langasta ja muistaakseni 3mm puikoilla tikuttelin. Kulutus oli 39 g.


Tavoitteenani oli kutoa 4 paria lapasia, sain tehtyä 5 paria, joten tyytyväinen olen. Kiitokset Helmikselle sekä apuemännille. Ehkäpä ensivuonna taas lapastellaan Lapaskuun merkeissä.

Peruslapasia

Parit lapaset on saatu valmiiksi :) Ihan peruslapasia molemmat.


Huovutetut lapaset, lankana Sandnesgarnin Tove

Ohjetta vilkuilin täältä

Vauvan tumput, lankana Baby Ull
Ohje jostain vanhasta Novitasta
Aika vähäiseksi jäi oma saldoni tässä Lapaskuussa. Yhteensä kolme paria sain valmiiksi. Yhdet lapaset ois vielä puikoilla, mutta enpä taida niitä tämän vuorokauden puolella saada valmiiksi. Kivaa oli lapastelu tänäkin vuonna ;)

Ensimmäiset ja viimeiset


Nämä uusimmassa Novita-lehdessä olleen ohjeen mukaan neulotut lapaset jäivät ainokaisiksi aikaansaannoksiksi koko lapaskuun aikana. Lapasista tuli kivat ja lankana käytin 7Veikkaa. Lisäksi opin uutta, eli neulomaan tuollaisia palleroita :) Vaikka en itse saanut tavoitetta täyteen, olen ihastellut teidän muiden ahkeruutta ja taitavuutta lapaskuun aikana.

t.Minsku

Marleenan kahdet lapaset

Sain valmiiksi kahdet lapaset. Olen ihan ylpeä itsestäni, sillä ajattelin tehdä ainakin yhdet! Tässä samalla lapaskuussa valmistui yksi kaulaliina ja kahdet sukat ja tekeillä on nilkkapituinen villatakki ja pari muuta neulepuseroa.
Ylpeyteni johtuu siitä, että hyvä ystäväni Matleena sai minut innostumaan neulomisesta (meillä kutomisesta) monien, monien vuosien jälkeen.

Tässä ensimmäiset harmaasta Nalle-Colorista, nämä valmistuivat jo ennen Tampereen messuille lähtöä.

Nämä vaaleapunaiset ovat myös Nalle langasta.

Toiset

Toiset kämmekkääni valmistuivat. Täytin siis tavoitteeni, kun lupasin yhdet tai kahdet käsineet neuloa.

Kämmekäs

#2 Ailit


Ehtivät sentään valmistua!
Kiitokset Lapaskuun järjestelyistä, oli mukavaa taas osallistua.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin


Tämän lapaskuun aikana sain valmiiksi neljät lapaset ja sen lisäksi yllä olevan kasan. Päätin urakoida lapasia vauhdilla ja sitten odottaa sitä päättely- ja viimeistelykeijua kylään.
Kasassa on yhdet Hello Kittyt, yhdet eevahaavistot, yhdet maatuskalapaset ja kahdet pääkallolapaset. Kaikki valmistunevat lähiaikoina ja ehtivät pukinpussiin. Toivottavasti. Jos lapasten myöhemmät vaiheet kiinnostavat, niistä voit lukea blogistani.
Suuret kiitokset niin pää- kuin apuemännille! Näihin kuviin, näihin tunnelmiin Ellimelli päättää ensimmäisen lapaskuunsa.

Vielä yhdet

Seitsemänvuotiaalle pojalle valmistuivat nämä kuulemma "pinkkiä" sisältävät peruslapaset - vihreää Sandnessin alpakkaa ja violettia Trekking pro naturaa.

Kiitos emoille vaivannäöstä!