Tunnisteista

Huomio rakkaat lapastelijat!
Muistakaahan merkitä postaukseenne tunnisteeksi 2012valmiit, kun esittelette valmiita lapasia ym.

lauantai 22. marraskuuta 2008

Mokka-Sukan ja Kid-Mohairin liittoKidMohairin ja MokkaSukan liitosta syntyivät nämä lapaset. Kirjoittelen näihin ohjeen huomenna. Kyseessä ovat siis Maija-lapaset, mutta tällä kertaa neulottu tasona. Ainoastaan peukaloihin on tarvittu 4 sukkapuikkoa.

Luulen että minun lapaskuuni sato on tässä. Kaiken kaikkiaan siis 5 paria käden lämmittimiä. Puikoilla on yhdet dominoneule-lapaset, mutta taitaa olla, että muut tärkeämmät projektit ajavat ohi.

Neulomisiin seijap

Aamunkajon ensimmäiset

Lapaskuu on jo pitkällä ja tässä vasta on ensimmäinen postaus.


Tilanne ei kuitenkaan ole ihan toivoton. Olen väkertänyt pikkuväelle eläintumppuja ja ne odottavat vain hampaita, silmiä ja lopullista kokoamista. Eli varmasti ehtivät mukaan vielä.


Nämä lapaset tein Haaviston kirjan ohjeen n:o 23 mukaan lahjaksi salaiselle neuleystävälleni. Lankana Dropsin alpaca ruskeana ja vaaleanpunaisena. Ruskea lanka loppui pahimmoilleen kesken, kun keksin tehdä normaalia pidemmät resorit. No, avuksi otin sitten pirkanmaan kotityön ohuen villalangan peukaloihin.

En muistanut kuvata lapasia yksinään, joten on sitten tällainen ryhmäkuva. Mutta eivätköhän ne sieltä erotu. =)

Punatumput

Tyttärelle huovutetut tumput, varsi Nalle coloria ja puikot 3mm, 40 silmukkaa. Lapasosa Jämsän huopatehtaan villalankaa, puikot 5mm ja 32 silmukkaa, peukalossa 8+4 . Huovutus kaksi kertaa 50 asteen pikaohjelmalla ja varsin sopivat 5-6 vuotiaan käteen.

Orava ja tammi

Tällaiset valmistuvat eilen illalla:

Puikot: Brittany 3,75mm
Lanka: Ístex Létt-Lopi
Menekki: 66g
Näitä teen varmaan uudestaankin, oli hauskat vaikka joka rivillä joutui kaaviota katselemaankin. Kooksi tuli näillä puikoilla pieni naisten koko tai iso lapsi/nuori.

perjantai 21. marraskuuta 2008

Toinen pari uunista ulos

Hidas on tahti, mutta sain sentäs jotain tehtyä ihan vain huvin vuoksi. Palkitsin itseni kämmekkäiden neulomisella, kun olin saanut tehtyä tilaustöitä pois alta. Elli teki Meeri-lapaset (siis rasat...) heti alkukuusta, nyt minä sain aikaiseksi Meeri-kämmekkäät:
Lankana liukuvärjättyä vironvillaa, jota jäi yli Revontuli-huivista. Seuraaviin kämmekkäisiin voisi laittaa aloitusreunan yläreunaksi, koska aloituksessa tuo reuna aaltoilee selvemmin.

Kuudennet ja seitsemännet

Kuudentena valmistui vihreäkirjavat Tropicanat ja seitsemäntenä etukenossa Itsenäisyyspäivää juhlistavat Suomi-Ailit. Molemmissa lankana 7 veljestä ja puikkoina 3,5mm:n bambut. Saisikohan sitä täyden kympin aikaiseksi? ;)

Pörrölapaset

Tein omat versiot siililapasista. ;o)Blogissani on lisää jutustelua aiheesta.

Lisää kämmekkäitä

Nämäkin valmistuivat jo viime viikolla, mutta nyt vasta pääsin kuvaamaan ja esittelemään. Kaikki kämmekkäät menivät myyjäisiin paikallisen löytöeläintalon hyväksi.

Ensiksi puna-mustat omalla ohjeella, kirjoitan sen jossain vaiheessa puhtaaksi blogiini.

Lankana Debbie Bliss Merino Aran, puikot 3,5mm (niin kuin kaikissa kämmekkäissä itse asiassa!)
Seuraavaksi hassut kämmekkäät, joissa on pikkuisen palmikkoa. Muka omasta päästä, mutta taitavat muistuttaa Fetchingsejä aika lailla!Viimeisenä vaan ei missään nimessä vähäisimpänä, vaikka ehkä yksinkertaisimpana simppelit mustat kämmekkäät Novita Juliasta.Lisää juttua ja kuvia on blogissani www.worsted-knitt.net!

Jämälankalapaset

Jämälankalapaset
Ohje: oma peruslapanen (lapsi)
Lanka: Isoveljen jämiä (roosa ja punainen)
Puikot: 4mm

Kuvassa lapaset näyttää tosi epätasaisille ja rumille. Luonnossa ovat ihan käyttökelpoisen näköiset. En tiedä saiko valotus tai kameran asetukset osan silmukoista pomppimaan silmille vai miten nuo on noin hassun näköiset.

Ensimmäiset lapasetTuottoisan sukkasadon jälkeen on ollut hieman verkkaisempi lapaskuu.
Ensimmäiset vasta valmiina. Ohje Novitan palmikkolapaset-baskerin tein tosin heti ensin ja sekin hidasti lapasten valmistumista.
Lanka: Novita Luxus Cloud 100g
Puikot: 3,5mm sukkapuikot

Yhdeksännet...


Juuri sain nämä valmiiksi...

Malli Haavisto n:o 96 hieman modattuna

Lankana Nalle 48g ja drops alpaca 18g
Puikot 2,5mm knitpicksit

Seuraavaksi täytynee ottaa puikoille jostain paksummasta langasta Niilolle lapaset...

Haavistoja tulee kyllä tehtyä lisää...

Lisää blogissa

Körttirasat


Eilen illalla sain vihdoin viimeisteltyä nämä peukkua vaille olleet rasat.
Malli on Eeva Haaviston kirjasta, körttirasat nro 5 Jalasjärveltä. Lankana on ohuempi Pirkka.
Tänä iltana peukutan vielä toiset eevahaavistot.
Blogistani löytyy lisää.

JämälankalapasetKirjoitin kuvaan suunnilleen mitä lankoja tuossa käytin (tosin eihän mulla ole kuin yksi lanko... ehhehhee) ja yksi mikä on varma, niin toiste en ihan samalla tavalla lapasia tee; ihan liikaa langanpäitä pääteltävänä! Katsokaa nyt tuota päättelylankakasaa!

Läjä lapasia

Kolme paria valmiina.
Joukossa siis hahtuvalapaset, tuplalapaset ja latvialaiset. Tarkempia speksejä blogissani.

Annika

torstai 20. marraskuuta 2008

Kolmet lisää

Tässäpä tuon Tumpputupaan lisää muutamat lapaset, jotka ovat valmistuneet tällä viikolla, mutta osa on aloitettu jo viime viikolla.


Isoimmat ovat pian 12-vuotiaalle pojalle ja pienemmät kuten väristä saattaakin arvata tytöille, 2- ja 1-vuotiaille. Näistä löytyy lisääkin juttua Lankapirtistä, joten poikkeapa sinne halutessasi.

Kahdeksannet...


Anopille kämmekkäät, lankana 7veljestä 60g, 4mm sukkikset,

kämmenpuoli sileää, muu 2o2n

yhdeksännet jo yli puolenvälin...

Palmikkoa ja harmaata hahtuvaa..

Äkkiä esittelyyn ennen kuin unohtuu vallan.. Valmiina on uusimman Novitan palmikkolapaset:
Lankana on valkoista seiskaVeikkaa, puikkoina 4:n sukkikset.


Viimeisimpinä ovat valmistuneet harmaat hahtuvatumput:

Hahtuvaa 4:n sukkapuikoilla (40 s) ja sopivat toivottavasti hyvin 8v tytön käsiin.
Lisää näistä ja kaikesta muusta on blogissani.. :)

Lapaset

Tein ukolle peruslapaset työrukkasten alle seiskan raitalangasta.

Vanutetut lapaset

Sainpas taas pitkästä aikaa yhdet lapasetkin neulottua. Eilen aloitin ja tänään sain huovutettua, mutta pilalle nuo meni. Ranne kiristää mutta muuten on kyllä tilaa yllin kyllin. Näistä piti tulla synttärilahja miehen siskolle, mutta täytyy kai keksiä muuta. Ei nuo varmaankaan mahdu.
Ohjeen nappasin jonkun blogista, mutta kun en kuollaksenikaan muista kenen ja Ravelrystäkin olin näköjään saanut sen tiedon katoamaan :o .

Villatumput


Jämsän huopatehtaan joulunpunainen villalanka, 5mm puikot, Tellun mainio ohje ja pesu 40 ja 50 asteen pikaohjelmalla... tuloksena omaan isohkoon käteen juuri sopivat ihanat villatumput!

Hahtuvalapaset


Ainakin yksi pari on valmistunut tänne tupaan. Yritystä on ollut kaiken aikaa, mutta muut jutut ovat ajaneet aina tämän ohitse.

Lanka Pirtin kehräämön hahtuvaa
puikot 6
naisen koko,menekki 98 g
ohje oma sovellus
Konepesu 40 astetta koko ohjelma läpi, pari pyyhettä mukana ja hiukan pesuainetta. Sopivat tuli.

Näitä tahtoisin lisää!

keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Toinen pari neuleuunista ulos

Tai siis toinen pari lapaspareja. Valmistui taas melkein kerralla kahdet.Malli on ne perinteiset Ailit Ullasta, lanka tuntematon, aika paljon Nallea muistutti (jämien poisneulontaa, ei vyötteistä tietoakaan), meni yhteensä 75 g puikoilla 3,5 mm. Tuli vähän pienehköt, menevät lahjalaatikkoon odottamaan josko uutta omistajaa ilmaantuisi.


Nämä lapaset neuloin kärjestä lähtien käyttäjää kohti, pelotti että lanka loppuu. Muuten ihan peruslapaset, joihin piristyksenä ympätty sieni ohjeesta Mushroom Mittens, tekijänä Kamilla Svanlund. Lanka Novita Tiina 90 g ja seittemän veljeksen jämiä kuvioon. Aivan ihanaiset, tykkään. Blogissa samat kuvat, vähän eri hörinät.

Rannekkeet


Laiha on Lapaskuusaaliini, sentään rannekkeet sain aikaan.
Tämä pari on toinen tempauksessa valmistunut.
Lanka, puikko ja muuta turinaa blogissani.
Olen tytyväinen!

Tiinulin ekat lapaset valmiina


Nämä ovat valmistuneet marraskuun aikana tähän mennessä. Lankana on Novitan 7veikka, toiset tein 3mm puikoilla ja toiset 3,5mm puikoilla.
Palmikkolapasten ohje löytyy Novitan syksy 2007 extrasta. Lapasia on kiva tehdä ja tuo ohje on oikein kiva, joten luvassa on lisää lapasia samalla mallilla.

Ruuturasat


Tässäpä kolmannet valmistuneet, tilauksesta kuopukselle tehdyt. Kuva on aika surkki, sisällä otettu. Päivä ei näytä tänäänkään valkenevan näillä leveysasteilla oikein kunnolla.
Samaa ruutua kuin aiemmat, valkoista ja vihreää Nallea.
Enemmän blogissani.
Ja kahdet eevahaavistot olisivat valmiina, mutta peukut vain puuttuvat :-o.


tiistai 18. marraskuuta 2008

Ekat lapaset valmiit

Sainpas yhdet lapaset valmiiksi :)
Lankana Sandnes Garnin Alfa
Vähän ohjeistusta otin Modasta 06/2008
Koristeeksi virkkailin tuollaiset koukerot... jotka ei todellakaan oo symmetriset, mutta ei niiden tarvitse ollakaan ;) Ja vaikka lapaset näyttää kuvassa ihan eri kokoisilta, niin kyllä ne on ihan samankokoiset...
Puikoilla on seuraavat lapaset vauva-kokoa :)
Minulla meni vähän sukkasato ja lapaskuu sekaisaisin.. Neuloin ensin kummitytölleni nämä sukat Iso Gnun blogista löytyvällä ohjeella. Napakalla käsialallani silmukat kävivät hyvin Maijalle 3 puikoilla neulottuna. Kun lankaa jäi yli, tein lapaset. Näissä on intialainen peukalokiila ja kämmenselässä on "neliöneulos", eli kuin helmineulosta kahdella silmukalla. 100 grammasta jäi vielä yli, jospa niistä syntyisi vaikka "junalapaset" Lankapirtin Matleenan ja MakePeacen innoittamana.-Nna

Kaksi lapasparia

Nämä molemmat lapasparit on tehty 7 veljestä jämälangoista.

Hello Kitty


Tässä siis tämän lapaskuun ainoaksi saldokseni jäävä lapaspari.

Malli on varmasti jo kaikille tuttu Hello Kitty jonka inspiraationa (lue malli varastettu) on Neulovan äidin vastaavat.

Työaika 3.11.-14.11.
Koko: 110 cm / 5 v
Silmukoita: 32
Lanka 7 veljestä sekä kuviontiin Nalle
Puikot:3,5 mm Bambut

Lapaset olisivat varmaankin valmistuneet nopeammin jos lapasohje olisi ollut valmiina. Nyt osviittaa antoivat Novitan sivujen lapasmitta taulukko sekä jostakin lehdestä talteen repäisty ”Näin neulotaan lapaset” perusohjeet. Neuloin ja purin sen verran että siitä olisi riittänyt useampaankin pariin.

Fiilis tenava tykkää ja itsekin olen tyytyväinen suoritukseeni. Edellisen kerran lapasia taisin neuloa viime vuosisadalla. Hih.

Nyt haaveilen neulovani itselleni kirjoneulelapaset. Ehkä saan lapaset alulle vielä lapaskuun kestäessä, mutta valmiisi en kuitenkaan. Minun neuleaikaani ovat lähinnä työmatkat ja nykyisin aamut ja illat ovat jo niin pimeitä, että en pysty autossa neulomaan kuin jotakin mitä ei tarvitse nähdä kunnolla.

Kokenillilapaset

Nämä lapastekeleet olivat mukana messumatkalla. Lankana on Maija, jota värjäsin kesällä kokenillilla. Tummin on ensimmäisestä värjäyksestä, keskimmäinen ja vaalein jälkiväreistä. Tytär nappasi nämä itselleen.

Huovutetut lapaset

Kertoisinko salaisuuden. Näistä lapasista piti tulla alunperin minulle itselleni. Ajattelin vaan ihan vähän huovuttaa. Pyykkikoneeni ei ole tehokkain mahdollinen huovuttaja ja laitoin lapaset 40° kirjopyykkiin, ihan vaan muun pyykin joukkoon. Lakana näissä lapasissa on Freedom spirit.

Ulos koneesta tulivat lapaset, jotka aikamoisen venyttämisen jälkeen mahtuivat 8-vuotiaalle Vilmalle.Ennen ja jälkeen kuvat lapasista voi käydä katsomassa Heimolassa,

sadeterveisin seijapPylpyrät

Ensimmäiset käsineet valmistuneet, malli on oma kehitelmä. Blogissa aiheesta lisää.

Pylpyrät1

Hahtuva tumppuja
2-kertasella hahtuvalla neulottu.Noi vihreet on tämän kuun aikana neulottu mut nyt sain vasta ne tuunattuu seiskaveikalla. Sit noista ruskeista,tein ihan Tellun ohjeen silmukkamäärällä ja aatoksis tehä miehille tumput,mutmut...miun kätteen sopivat tul.....(ois riittännä yks pikapesu kerta)kyl sai venyttää ja vanuttaa aikalailla, sit mietin ja tajusin et toi ruskee lanka ol kyl ohkasempaa ku vihree.No,käyttäjät löytyy kyl näillekkin.

maanantai 17. marraskuuta 2008

Kämmekkäitä

No niin, tässä näitä viimein, ensin 2 paria! Olin viime viikon kipeä, mutta toissaviikonloppuna pitkällä junamatkalla, siellä näitä ehtii hyvin neuloa. Nämä menivät paikallisen löytöeläintalon myyjäisiin (olivat sunnuntaina, ja hanskani tuntuivat menevän kaupaksi!)

Ylimmäiset generic palmikkokämmekkäät, alemmaiset omasta päästä, kirjoitan ohjeenkin joskus (peruskamaa, mutta nätit, eh?)

Lankana oli ennen tuntematon G-B Marengo, puikot 3,5mm.

Blogissani on näistä enemmänkin juttua, tosin lähinnä englanniksi!

*Toiset


Toiset :)
Enemmän blogissa

Tulihan se toinenkin pari valmiiksi!

Eilen lapastehtaaltani valmistui viimeinkin pari numero kaksi.

Helsinkiin avattiin jokin aika sitten uusi lankakauppa ja siellä on neulojaa ilahduttava tapa lahjoa kassalla ostosten määrän mukaan ylimääräisellä langalla. :o) Eräällä käyntikerralla sain kaksi kerää sinisen ja ruskean kirjavaa Marks&Kattensin Icelandia. Ensi alkuun ihmettelin, mitä kummaa siitä tekisin, sillä käytän yleensä reippaasti ohuempia lankoja. Nyppylangat eivät ole muutenkaan sydäntäni lähellä. Joulun läheisyys ilmeisesti kuitenkin auttoi ja aivonystyrät päättivät lankojen päätyvän joululahjalapasiksi veljeni vanhimmalle pojalle. Tällaiset niistä tuli:


Uskoisin kohta 16-vuotiaan käsitöitä arvostavan pojan kelpuuttavan tekeleeni -eikös teinien lapasten kuulu olla juuri tällaiset isot ja rohjot? :DD

Ristin nämä Lumisade-lapasiksi, koska nuo langan valkoiset nypyt ovat aivan kuin lapasiin tarttunutta lunta. Eivät nämä loppujenlopuksi hassummat ole, minusta niistä tuli ihan kivat. “Malli” on peruslapasmuunnelma omasta stetsonista ja laskettu matkan varrella. Mitta-apuna käytin omaa (naiseksi isoa) kättäni. Näissä on kiilapeukalo, sillä se on minusta paljon mukavampi ja istuvampi.


Painoa parille tuli 62 grammaa ja tikuttelu hoidettiin 7 mm:n haloilla. :o) Lankaa siis jäi, mutten ole vielä keksinyt sille käyttökohdetta. Mietin ensin jonkinlaisia tupsuja noihin, mutta ne eivät ehkä olisi saajan mieleen. Seuraavakin samanlainen pari on jo puikoilla, se tosin mennee hyväntekeväisyyteen ja lanka on ruskeankirjavaa. Samalla tavalla saatua. :o) Pari on todella nopeatekoinen; olisiko noihin mennyt noin puolitoista tuntia per lapanen.

Näitä ennen on kyllä aloitettu yksi pari vauvan makkaralapasia, mutta muut neuleet ajoivat ohi ja ne lepäilevät -jossain. Kun vain muistaisin missä.. :D

melkein Haavistot


Vartta aloin tikuttelemaan 3.5mm bambuilla, 40s puikoilla, ihan vaan "pystyraitaa tehdäkseni". Alkoi Haavisto väikkyä silmissä ja kaivoin kirjan esiin, sieltä tuo perhoskuvio. Toiseen lapaseen peilikuvana, kämmenpuolella simppeliä mustan ja punaisen vuorottelua. Terässä silmukoita kuvio-osuudella 20, ja muuten 16. Sopiva 6v neidin käteen.

Punainen lanka on oikeasti viininpunaista seiskaveikkaa, tumma on tummanruskeaa koirankarvalankaa. Kulutus yhteensä 54g.

Nukkalapaset


Malli: Huopasen vyötteestä
Lanka: Novita huopanen 108 g
Puikot: 8,0 mm sukkikset
Koko: naisen

Joo tulipa tehtyä. Tyytyväinen ei voi olla millään tasolla. Lisää murinaa voi lukea blogistani.

Annika

Syväl mettäs -lapaset


Ensimmäinen pari uunista ulos: näiden lapasten näpertämiseen meni pari viikkoa, sen verran haasteellinen oli kuvioneule. Malli on Tuulian Deep in the Forest , lanka Pirkanmaan kotityön Ohut Pirkkalanka, puikot 2,25 mm ja koko on just minun pieneen käpälääni sopiva. Lankojen sotkeutumista estämässä käytin Cloverin lankanohjainta, joka osoittautuikin oivalliseksi apuvälineeksi.

sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Toisen viikon saldo...

Tuvassa onkin tällä viikolla ollut kova kuhina...

Todella monet lämmittimet on valmistunut, tarkemmin laskettuna 61 paria

24 paria lapasia
10 paria kirjoneuleisia
9 paria lasten lapasia
5 paria kämmekkäitä
3 paria sormikkaita
2 paria huovutettuja
2 paria palmikkolapasia
2 vauvan tumput hyväntekeväisyyteen
1 lovikkaat
1 onteloneuleiset
1 rasat
1 tuplalapaset

Kahdessa viikosssa on yhtensä valmistunut 106 paria käpälänlämmittimiä!

HIENOA!

Seitsemäs pari uunista ulos...


Viime tippaan jäi, mutta valmiiksi sain...

Lankana Maija, jota meni 40g
3mm knitpickseillä tikuttelin
Koristekiemura 7veikkaa 3mm koukulla

Esikoiselle arkilapasiksi...

Pikkuveli saa joululahjaksi valmiiksi rikkinäiset kämmekkäät!

Tällaiset sille rokkarinretkulle pyöräytin:

Malli muuten oma, mutta silmäpakoidean ja -ohjeen löysin täältä. Lankana Novitan Wool.

Vähän vielä lisää juttua sekä toisenlainen kuva löytyy blogistani, http://sisarkuu.vuodatus.net/ .

Tumppuja tupaanKahdet lapaset ovat valmistuneet kuluvan viikon aikana. Kainuun kukkalapasissa on lankana hyvin marinoitunut Seitsemän veljestä spot-lanka. Muistattehan sen langan jossa oli pilkkuja? Raitalankana on Seitsemän veljestä raita värinä Laguuni. Ihan eivät raidat menneet niin kuin olisin halunnut, mutta ihan kivat noista kuitenkin tuli.

Pikkulapasissa on sama mallineule kun pipossa johon joskus kirjoittelin ohjeen.

Seuraavat lapaset ovat yhtä peukkua vaille valmiit, mutta eivät ehdi tämän viikon satoon. Niistä sitten lisää ensi viikolla.

Hei taas, Heimolasta.