Tunnisteista

Huomio rakkaat lapastelijat!
Muistakaahan merkitä postaukseenne tunnisteeksi 2012valmiit, kun esittelette valmiita lapasia ym.

lauantai 19. marraskuuta 2011

Kämmekkäät

Olen tässä väsännyt itsellenikin hahtuvalapasia, ensimmäinen on jo lähes valmiina. Tänään luulin edistäväni niitä tuntuvasti, kun lähdin Helsinkiin kokoukseen tuntikausiksi. Vaan kun lähdön hetki koitti, ei keskeneräisiä lapasia löytynytkään. Kokoukseenhan ei ilman neuletta lähdetä, joten tempaisin mukaani lähimmän lankakerän, kakkosen puikot ja virkkuukoukun. Oman pään mukaan syntyi sitten seuraavaa (pahoittelen huonoa laatua, jouduin kuvaamaan toisella kädellä ;)


Lankana Lankakauppa Kujeen Aapeli, joka on suomenlampaan sukkalankaa. Väri tulee KoolAid-pussista ;). Matkalla kokoukseen ostin vielä Novitan kaupasta kultalankaa, josta virkkasin reunukset. Ja lankaahan näihin meni huimat 15 grammaa. Hieman kupruilevat nuo vielä ovat, saa nähdä auttaako kastelu niitä muotoutumaan.

Ensimmäiset

Vihdoinkin on täälläkin saatu saldo auki :) Lapaset ovat valmistuneet jo viime viikolla,mutta vasta nyt sain kirjoitettua tänne.
 Molemmat menevät joululahjaksi.Punaiset kummipojalle ja raidalliset Vanhimmalle tyttärelle.Lankaa meni yhteensä 96g.

perjantai 18. marraskuuta 2011

Tumput aikuiselle


Vaakan joulu-lahja-neule keräykseen valmis setti, koko aikuinen,karkkia vailla. Kivasti saa lankoja kulutettua pois, voi sitten taas uusia hankkia hyvällä mielellä...

Vahinkolapaset

Näihin oli tarkoitus tulla selkämykseen raitaa, mutta unohdin. Maija-lankaa 42 grammaa, puikot 3,0, silmukoita 40.

Kämmekkäät lahjaksi

Kämmekkäät valmistuivat lahjaksi Novitan 7-veljeksen langasta 47 g. Kokeilin myös joulupallon tekemistä.

Vesipisaroita kivellä

Leikittelyä langalla ja helmillä. Lämpimät Kivipurot.. joissa jäätyneitä vesipisaroita. Kardemumman talossa kirjoitettu enemmänkin näiden valmistumisesta. Kolmannettoista lapaseni Tumpputupaan.

torstai 17. marraskuuta 2011

VihdoinkinVihdoinkin saldo avattu täälläkin.
Kämmekkäät, lankana novita Puro.
Lapaset, lankana Novita Polku.

Punatulkkulapaset

Pikaisesti tekaisin alkuviikosta itselleni lapaset seiskaveikan Punatulkusta - ovat jo olleet pari päivää käytössä ja kivat ovat! :) Enemmän tarinointia blogissani.

Kämmekkäät

Piti tehdä vanttuut mutta tuli tälläiset. Tykkään näistä kovin. Lisää tietoa näistä löytyy blogistani virveriikka.

Punaraitalapaset

Lapaset Maija-langasta, 36 grammaa, puikot 3,0, silmukoita 40, naisten koko.

Paljon palmikkoja


Brego -kämmekkäät valmistuivat kaverille joululahjaksi tuntemattomasta pehmoisesta villasta, jota kului 41 grammaa 3,25 mm -puikoilla. Lisäinfoa blogissa :)

Lapasia, lapasia...

Lapasia on taas tullut väkerrettyä. Tässä nämä tämänkertaiset luomukset:Eli kahdet peruslapaset, 7 veikka oli lankana. Painoa en ennättänyt ottaa, koska nämä menivät kummipojalle heti käyttöön :) Reilun 3 vuotiaan koko ja malli taas omasta päästäni. Kuulemma ovat hyvät remppahanskat... :)

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

No sainhan minä jotain aikaseksi! :D

Krokotiili-kämmekkäät! ^^ 
voi että olikin kiva virkata pitkästä aikaa. 
Nämä menee varmaan pukinkonttiin, joten ihan hys hys kaikki... ;)  
Lankana 7 veljestä, viininpunainen, violetti ja ruskean-oranssi.
Virkkuukoikku num. 4,5
Lankamenekkiä en ossaa arvata ku en satu omistamaan vaakaa. :)

Parit lapaset tuplana


 Tuonpa tänne Tumpputupaan parit lapaset lisää.  Taitavat olla minun tämän Lapaskuun aikana tekemistäni 4. ja 5.pari.Ruskea-valkoiset "tuplalapaset"  noin 10-vuotiaan kokoa ja...


...harmaa-valkoiset  7-vuotiaalle.

Molemmat lapaset on tehty onteloneuleena.  Ovat siis kaksinkertaiset kuin täkänä ikään ja näitä voi käyttää kummin päin vain. Siksi kutsun näitä tuplalapasiksi.  Lähipiirissäni lapset tykkäävät näistä, kun ovat kaksinkertaisuuudesta johtuen lämpimät. Blogissani Lankapirtissä kerron näistä enemmänkin ja sieltä löytyy myös laatimani ohje näihin, joten kiinnostuneet kurkkikaapa sinne.

Samat langat, eri kuvio

Näissä lapasissa käytin samoja lankoja kuin edellisissäkin. Tuntuu, että kirjoneuleissä lanka ei lopu koskaan! Vieläkin näistä tulee...

Punaiset lapaset pienellä kuvioraidalla

Lapaset Maija-langasta, 40 grammaa, puikot 3,0, silmukoita 40. Selkämyksessä 4 silmukan pystyraita 2o,2n 2 krs ja vaihtaen 2n, 20 2krs.

tiistai 15. marraskuuta 2011

Kolmannet Ailit


Ta-daa! Näitä nyt tulee sitten jatkuvalla syötöllä. Kolmannet Ailin lapaset, jotka löysivät lennosta uuden kodin. Välillä mietin että pitäisikö vaihtaa mallia, mutta nämä vaikuttavat lämpimiltä ja malli on helppo.

toiset lapaset

Eilen valmistuivat toiset lapaseni, jotka tein joululahjaksi isoveljelle. Hän pitää tummansinisestä, joten käytin tummansinistä Novitan seiskaveikkaa ja 3,5 mm puikkoja. Perusmalli, peukalokiila, ohje löytyy Novitan sivuilta.


Kivat tuli :) Saa nähdä, syntyykö minun osalta lapasia enää lisää, kun tekstiiliartesaaniopinnot vievät rutkasti (neulomis)aikaa loppukuusta. Katsellaan... 

Ensinmäiset


vihdoin ja viimein valmistui ensinmäiset tänne. Tilaustyönä tehdyt Norwegian Totoro mittens( rav.linkki).Lankana teetee pallas.
Lisää blogissani.

-Sinikka

Täysi tusina

Yhdet valmiit lapaset ja näillä tulikin täysi tusina rasoja täyteen Tumpputupaan omalta osaltani. Käytin loput tätä lankaa näihin, koko semmoinen 10-12 vuotiaan. Kardemummassa lisää tietoja.

maanantai 14. marraskuuta 2011

Lovikka-Lissut ja juolukka

Tumpputupaan ilmoittautuvat vanttuut n:o 5,6,7,8 ja 9
eli viisi paria tuli viikon aikana valmiiksi.

Vanttuut n:o 5
Naisten vanttuut 
Novitan Puroa, väri Kivi

kuviona ihan peruspalmikkoa toisessa reunassa
Kardemummalta pihistetyn idean mukaan....

Vanttuut n:o 6
Naisten vanttuut 
edelleen Novitan Puroa,
väri kivi
..ja kohoneuletta taas reunassa


 Vanttuut n:o 7
Naiselle,
Novitan Puroa,
väri Juolukka
  Tutulla kuviolla


 Vanttuut n:o 8 
 Lovikka-Lissut
Novitan Lampola Huopanen 
väri Lissu

Vanttuut n:o 9
Naisten vanttuut Novitan 
viininpunaisesta Nallesta.
Ja kuvio tosiaan tulee paremman näköistä
 paksummasta langasta neulottuna.

Lisää juttua vanttuista ja vähän muustakin löytyy blogistani

Marja

Lintulapaset

Ensimmäinen pari valmiina minulta, toivottavasti ei jää viimeiseksi.
Angry birds tuntuu nyt olevan niin suosiossa, että päätin tehdä niitä muistuttavat lintulapaset. Pohjana on ihan tavalliset 7-veikasta neulotut lapaset joihin lisäsin virkattuja lisukkeita.
Saas nähdä kelle Pukki vie nämä :)

Hahtuvalapaset

Määkylän puodin 100% suomenlampaan villahahtuvasta kahdet lapaset Tumpputupaan. Kumpaankin lapaspariin kului 53 g villaa.

11. lapaset tupaan

Kardemumma sai valmiiksi 11. lapaset Tumpputupaan. Aavistuksen isommat kuin edelliset. Tällä mallilla on kiva kutoa. Tämän lapasprojektin avulla tuleekin tehtyä mukavasti näitä ja koppani täyttyy.

sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Thujan ensimmäiset kädenlämmittimet uunista ulos

Heipä hei!

Sukkasatoilun innoittamana päätin lähteä mukaan myös tumppuja neulomaan. Tavoitteita en ole asettanut oman Lapaskuuni osalle sen kummemmin, mutta päässäni hautuu jo muutama lapasidea - enää ne tarvitsee vain toteuttaa! :)

Tänään valmistuivat ensimmäiset kädenlämmittimeni - tein ne isälleni isänpäivälahjaksi. Enemmän sepustusta löytyy blogistani.

Punaiset tumput, 70 g, aikuiselle

Punaiset tumput lankana Seitsemän veljestä, 70 g, koko aikuinen. Vaakan keräykseen. Isänpäivän kunniaksi kääretorttua, Puolison leipomaa, olkaa hyvä! Hän sai kolme tummanpunaista ruusua lahjaksi.

Ailit numero 2


Tässäpä toiset lapaskuun aikaansaannokseni, Ailin lapaset numero 2. Ja sitten ei kun seuraavien kimppuun.

Lapaset #2 ja #3

Isäinpäiväksi valmistui harmaat kintaslapaset eli hörppäsuulapaset. 
 Lankana Novitan 7-veljestä, jota kului 141 g. Punertavat palmikkolapaset on tehty Naturngarnin langoista, joita kului  81 g.

Parikkalan lapaset

Kiireinen viikko takana, ei ole neulomiset edistyneet. on ollut päiviä etten ole neulomista ehtinyt ottaa ollenkaan käteen.
Mutta viimein eilen nämä Parikkalan lapaset valmistuivat.


Lanka on 7 veljestä, painoa lapasille kertyi vähän alle sata grammaa, malli on kopioitu vanhoista lapasista. Tuo punainen näissä lapasissa ei ole oikean väristä, muistan kun neulojamestarit yli kolmekymmentä vuotta sitten pohtivat lapasen oikeaa värisävyä.

Ekat kämmekkääni tuvassa...Kämmekkäät on tehty Novitan Nalle Kukkaketo langasta nro 812. Ohje on mukaeltu Novitan Syksyn 2009 lehden ohjeesta "neulotut käsien lämmittimet". Naisten koko.


Tulevat lämmittämään meikän ranteita ;)

Pienet tavalliset

Tällä viikolla syntyivät nämä, järjestyksessä kolmannet lapaset, kokoa pieni tyttö. Arvelisin, että nämä sopivat noin 5-vuotiaisiin kätösiin.

Lanka on Nallea ja värit kuin ruusunnuput.

Siniharmaat lapaset

Lapaset siniharmaasta Maija-langasta, 37 grammaa, puikot 3,0, silmukoita 40. Koko noin naisten käteen sopiva. Luonnossa väri on vähän sinisempi.

Neljänteni

Neljännet lapaseni ovat nuoren miehen käteen mitoitetut. Lyhyesti lisää niistä täällä.

Kämmekkäät


Tässä nämä tyttären kämmekkäät. Lanka on jotain ruotsalaista ja vähän hankalaa neuloa, puolisilmiä pitää varoa. Tarkoitus on nahkahanskojen päälle käyttöön. En ole kädenlämmittimiä juuri tehnyt, mutta nyt pitää parantaa tavat ja ottaa lapaset työn alle.

Kylläpä oli minulle vaikeaa saada nämä esille tänne. Koneeni ei hyväksy kaikkia selaimia ja kun en ole mikään tekniikan ihmetyttö niin hankalaksi kävi. Saas nähdä onnistuuko nytkään. Toivon!!!!!

Farkunsiniset lapaset

Yhdistin tällä kertaa kohoneuleen ja nurjat silmukat lapasen pintaan. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana lapasia neuloessa. Kardemumman talossa tarkemmin.

MiestenlapasetMiesten peruslapaset peukalikiilalla Smat-langasta 3,5 puikoilla.