Tunnisteista

Huomio rakkaat lapastelijat!
Muistakaahan merkitä postaukseenne tunnisteeksi 2012valmiit, kun esittelette valmiita lapasia ym.

lauantai 15. marraskuuta 2008

"Myöhässä" on jo vähättelyä

Kyllä, puolessavälissä kuuta ollaan, ja pääsen viimein esittäytymään! Lyhyesti siis, kaakkoissuomi, opiskelija, pitkä lapaseton kausi takana ja blogi löytyy täältä. Siinähän tuo oleellinen. Olin kuukauden ensimmäisen viikon matkoilla muilla mailla ja viime viikko meni sitten matkan takia rästiin jääneiden asioiden kanssa. Vasta nyt pääsen viimein lapastelemaan. Ihmiset ovat täällä jo aivan hurjassa vauhdissa, yritän vähän edes päästä tahtiin. Kymmenet lapaset olisi hyvä saldo tälle kuulle, viidetkin hyväksyn vielä. Polkaisin lapaskuun eilisen ja tämän päivän aikana alkuun, eli esittelyyn ensimmäiset valmistuneet lämmikkeet:Malli DROPSilta, puikkoina 3,5 mm sukkapuikot, lankana jämänöttönen Novita Kid Mohairia, jota meni kokonaiset 14 g.Malli on oma, ihan yksinkertaiset kämmekkäät, joissa selässä palmikko. Puikot 6,0 mm, lanka Novita Kuura, jonka kulutus 40 g.

Kolmas pari on jo puikoilla, joten kyllä tämä tästä.

Messulapaset


Kipin kapin ja nipin napin ennen uusia (toivottavasti) messuostoksia oli hyvä hetki kaivaa viimevuotinen messulankaostos puikoille.

Tämä on Angorinan käsinvärjättyä karstalankaa, josta tuli ihanat villankarheat lapaset. Luultavasti huovutan nämä vielä tuonnempana, mutta nyt aluksi käytän näitä ihan tämmöisenään.

Blogissa langankulut ym.


Hyvää viikonlopun jatkoa kaikille lapastelijoille!

Noroja

Oulun käsityömessuilta ostetut kaksi kerää Noro Kureyonia on kulutettu, ja niistä syntyi
tyttärelle kämmekkäät:


ja itselle lapaset:


Aiheesta lisää blogissani. ;o)

Taas tällaiset

Kolmannet lapaset peräkkäin tällä samalla mallilla, ensimmäiset eivät tosin olleet Lapaskuun aikana ja on nämä kaikki olleet eri värisiä. Mutta kun mallin ja langan yhdistelmä on hyvä, kannattaa sitä hyödyntää.

Malli: Elizabeth Zimmermann's Mitered Mittens, modifications from Kathryn Ivy
Puikot: 5mm ja 4.5mm bambusukkikset
Lanka: Elle Merino Brights
Menekki: 86g

Mallia on jo vaihdettu ja välillä tulee jotain muutakin.

perjantai 14. marraskuuta 2008

Vihdoin ja viimein


Ekat!
Tytölle tumput Huopasesta :)
Vähän on muut asiat olleet mielessä tän Lapaskuun aikana...

Sormikkaat ja palmikkolapaset

Viime talvena neulomani baskeri ja nämä lapaset kuuluvat samaan settiin.
Ohjehan on Novita syksy 2007 ekstrassa.
Sain lahjaksi 100 grammaa Regia 4fädig lankaa ja tein siitä sukat ja sormikkaat.
Tosi riittoisaa lankaa.

Toinen viikko...

Laskenta-aikaa tällä viikolla on sitten sunnuntai iltaan asti.
Katkaistaan viikko su-iltana klo.21

Apuemo-laskija on itse nimittäin tänään ja huomenna kakkutalkoissa ja tarjoilemassa tuttavan 50v juhlissa, joten sunnuntaina ehtii hyvin sitten täsmätä saldolistan ja ihailla kaikkien tuotoksia... Ja neulomaan ne seitsemännet lapaset valmiiksi...

Sen verran paljastan, että 100 ei ole mahdottoman kaukana...

Lapastelkaa innolla!

Ensimmäiset lapaset

Vihdoinkin valmiit! Nämä on todella pitkään aikaan ensimmäiset lapaset. Edelliset, jotka olen neulonut, ovat olleet lasten kokoa ja niistäkin on jo useampi vuosi aikaa. Vieläköhän ehtisi tehdä toiset?

Malli on Novita 7 veljestä ekstrasta (syksy 2007), lanka on koirankarvalankaa (1/3 hauhau, 2/3 bääbää) ja puikot oli 3,5 metallisukkikset.

Tupsulliset


Tämmöttiset valmistui tänään keskimmäiselle tenavalle.

torstai 13. marraskuuta 2008

Räleet Ailit

Edellisiä Aileja räleemmät versiot syntyivät harmaasta ja pinkistä seiskaveikasta.
Flora ja (ei fauna kun) sormikkaat


Valmistui varmaan jo sunnuntaina nuo kirjoneulelapaset. Vähän olin eri mieltä ohjeen kanssa ja neulejälki ei miellytä. Ohje on Ullasta Flora. Seuraavalla kerralla kun on yksiväristä ja kuviota, otan oman käsialani takia kuvion kohdalle isommat puikot. (Niin tein hatun kohdalla. Se valmistui tuossa sivussa. Lanka vain loppui kesken ja tietysti kaupassa oli ihan eri värjäyserää ja jne jne. Olkoon. Esikoinen nappasi välittömästi käyttöön tämän setin.)


Lankana Sandnesgarn Smart 75 g (jäi Keskilapsen eräästä bolerosta), puikot 3,25 mm Knitpicks Harmonyt. (Melkein Mario-myssyssä ihan omat silmukat ja lapasista kopioitu kuvio, puikkokoot vaihtelevia, 3, 25 - 4,5 mm?)


Näiden valmistuminen oli ihan iisiä, mutta puikoilla on ollut hitaammin Chevalierit. Osittain koska niihin pitää keskittyä, osittain koska ne on pukinkonttisalaiset ja osittain koska oli PAKKO neuloa itselle sormikkaat, kun lanka kiljui, teki mieli ja - niin, kyllä toinen neuloja tietää jos jotain on pakko neuloa, niin on vain.
Ihanimmat sormikkaani, Dropsin joku Fabel-sormikasohje, ohjeen mukaisella langalla (54 g) mutta puikot oli 2.25 mm Knitpicksin metalliset. Sopii mulle, mun omat, ihanat on! En ihan heti jaksaisi tehdä noin paljon taas sormia, mutta tulipa onneksi nyt tehdyiksi.


Keskilapselle menin heikkouksissani lupaamaan pääkallolapaset, kun hää ei saanut noita kukkia. Kun se hattu sopi Esikoiselle, ja halusin sentään koko setin samalle lapselle..

ValokuvaTässä tulee vihdoinkin valokuva jo aikaisemmin ilmoittamistani lapasista. Ne ovat 7veljestä ja väri on oikeasti vaalea rosa. Uudet ovat jo puikoilla...

Ekat tumput (2) ... ever!


Elikkäs sekä Lapaskuun 2008, että koko elämän osalta, sain tänään valmiiksi ekat tumput!

Ranteet on Sandnes Garn Smartia ja kämmenet
Novita Huopasta. Ovat ihan mallia perus, ei peukalokiilaa.

Lisää höpinää aiheesta ja aiheen vierestä blogissani.

Eka pari uunista ulos!

Nonni, ekat Lapaskuun aikana neulotut lapaset on valmiina. Näitä olen tilauksesta tikutellut kolmet peräkkäin ja tämä viimeisin pari valmistui vasta nyt Lapaskuun aikana. Varressa ja peukalossa kaksinkertaisena jotain ohutta villalankaa, kämmenosassa Venäjältä ostettua turkkilaista karvalankaa ja toisena sitä samaa ohutta villalankaa.

Ekat Haavistoni...


eilen valmistuivat siis ekat tällaiset...

ensimmäisen lapasen kärki tuli neulottua 3 kertaa, kavennukset mätti, liian pieni ja viimeiseksi sopiva...

Nää menee meiän Rikulle joululahjaksi. Oli pakko pyytää pojan kättä aina välillä malliksi, muuten ei olis onnistunu... Poika sanoikin yhessä vaiheessa: nää on kivat tekisitkö mullekin?

Lankana Nalle (vaalean sininen äidin vuosia marinoimaa, 100g kerä), jota meni 62g, puikot 2,25mm knitpicksit

Tää on kivaa, uudet puikoille, kunhan kakkuprojekti ohi... Seuraavaksi tarttee tehdä ihan peruslapaset Rikulle, kun aamut niin kylmiä...

keskiviikko 12. marraskuuta 2008

pääkallo lapaset

Kummipoika "tilasi" minulta pääkallolapaset ja mielelläänhän minä ne tein.


Pääkallolapaset
Ohje: Pirate mittens by Hello Yarn
Lanka: Novita 7 veljestä
Langan menekki : 78 g
Puikot : 3,75mm ruusupuiset sukkikset (ihanat!)


Kämmekkäät

Eilen valmistuivat mustat kämmekkäät, jotka nyt tuon tänne Tumpputupaan.

Nämä on tikuteltu Nalle-langasta ja ovat malliltaan yksinkertaiset 2o, 2n resoria. Lisätietoja näistä löydät Lankapirtistä. Nämä matkaavat huomenna mukanani tuliaisiksi Tampereelle.

Kerran vielä, pojat!

Vallan meinasi unohtua Siililapasten lisääminen tähän blogiin myös! Eli tässä asteen blondimmat kaksoset meidän perheessä asuvaan siilisukuun:
Nämä olivat jo kolmannet siilit! Kun kaksi aiempaa paria häippäisi lasten mukaan, nämä aion pitää nyt ihan itse. (Enkä taatusti aio antaa näitä kellekään, sillä nyt ihan oikeasti haluan jo vaihtaa lapasmallia ja neuloa jotain muuta välillä :) )

tiistai 11. marraskuuta 2008

PalmikkolapasetSukkasadossa tein Brigid-sukat, nyt sitten Brigid-lapaset. Palmikkokuvio oli niin kiva, että teki mieli käyttää sitä vielä uudestaan.

Lankana on viininpunainen Seiskaveikka, pari raitaa Jussista. Lankaa kului kolmen millin eebenpuikoilla 80 g.

Näistä tuli juuri omaan käteen sopivat, vaikka tarkoitus *khöm* oli tehdä niistä hieman pienemmät.

Oman blogin jutussa on vielä nuo ohjelinkit ja muut tiedot, jos joku haluaa kokeilla samaa mallia.

maanantai 10. marraskuuta 2008

Kalloja ja selkänikamia...

Viikonloppuna valmistuneet Kallolapaset on tehty pirate mittensien ohjeella. Koska pelkät Kallot eivät yksinään pysy pystyssä, saivat ne jatkokseen Selkänikamat, joiden mallina on Ailit. Molemmat parit on tehty 3,5mm:n puikoilla Novitan Pirta-langoista (tummansininen ja valkoinen).Kaksi paria

Viikonlopun aikana tikuttelin vastoin aiempia suunnitelmiani kaksi paria pieniä lapasia. Nämä vain halusivat niin voimakkaasti tulla tehdyiksi, ettei siinä muuta voinut, kuin kaivaa sopivia langanloppuja lankavarastostani ja alkaa töihin. Ja tässä ne nyt ovat.Mallia otin Tuulan sukista eli junasukista, mutta toteutus on tehty oman ideoinnin pohjalta. Lankana Novitan Wool. Tarkemmin voit lukea näistä Lankapirtistä. Jäi muuten harmittavan pienet nyssäkät molempia värejä edelleen lankakorin pohjalle.

Parit peruslapaset mummon mallilla

Otsikkokin kertoo. Punaiset ovat tavallista Seitsemää veljestä ja siniset Isoveljeä. Langat löytyivät omista varastoista, joten ei tarvinnut ostaa yhtään lisää, kun entisiäkin on liikaa. Joululahjoiksi nämä varmastikin menevät.

Ensimmäiset valmistuneet

Nämä valmistuivat ihan puolivahingossa, aikomuksenani ei ollut tehdä lapasia. Lankana on novitan Fiesta, eli muovilla aloitetaan. Mokomassa on puikkosuositus 7-8 ja minä neuloin 3,75:lla. Tuli melko napakkaa neulosta. Menekki oli alle 100 g. Muuten nämä ovat ihan tavalliset, mutta neuloin niihin Intialaisen peukalokiilan.-Nna

Melkein julkaisukelvottomat lapaset

Tänä aamuna valmistuivat kolmannet lapaskuun lapaseni. Joku niissä mättää ja pahasti, mutta äiti lupasi ne ottaa hoiviinsa :) .

Kukkalapaset
Ohje: oma
Lanka: Novita Nalle Colori
Puikot: 3,5 ja 4mm

Haavistot nro 27

Lanka: Tummansininen on Pirtin kehräämön lankaa ja muut värit ovat Riihivillan ihania lankoja.
Puiot: 3,5 mm bambut
Ohje: Eeva Haavisto: Sata kansanomaista kuviokudinmallia

Vahinkoeevat


Olin jo hyvässä vauhdissa kutomassa näitä lapasia "oman" mallini mukaan, kun hoksasin, että 3 x 3 ruutumalli löytyy myös Eeva Haaviston bestselleristä, malli numero 1. Näistä tuli siis vahinkoeevat :-).

Lankana on yksinkertaisesti vain Nalle. Aamulla nappasin jälkimmäisen lapasen pingotuksesta ja jo 5 minuuttia myöhemmin se oli matkalla kouluun vanhemman vintiön mukana.

Kun isoveli sai uudet lapaset, tulihan pikkuveljellekin tarve saada samanlaiset. Nyt on puikoilla siis vihreä-valkoista ruutua. Lisäksi kahdet eevahaavistot odottelevat peukkujaan. Tarkoitus on nekin saada tällä viikolla valmiiksi, mutta voin vain todeta, että *työnteko haittaa todella ikävästi harrastuksia*!

Saldo avattu

Ekat lapaset valmiit. Lapaset lähtivät maailmalle jo, enkä huomannut niistä kuvaa napsaista. :/ Mutta ihan peruslapaset 7-veikan jättiraidasta (v.pun-harmaa-fuksia-valkoinen)

Ontelolapaset

Sain valmiiksi ensimmäiset lapaseni Tumpputupaan. ;o)Lanka: Wetterhoffin Sofia
Langankulutus: 132g
Silmukoita: 48
Puikot: 3 bambut

Lapaset ovat kaksipuoleiset.

Lisää kuvia ja sepustusta blogissani.

Kirjoneulelapaset

Neljännet lapaset tänne Tumpputupaan.
Kirjoneulelapaset tehty Jussi-langasta 3,5 puikoilla
tällä ohjeella.

Minkähänlaiset lapaset sitä seuraavaks laittas puikoille? Ohjeita ja malleja on niin paljon,valinnan vaikeus.

Söpöä kuopukselle!

Eilen illalla valmistui kuopukselle, taas, lapaset: Ruutukuviota (2s ja 2 kerrosta aina vuorotellen kummallakin värillä). Lankoina itsekoolattua seiskaVeikkaa sekä jotain harmaata lankaa. Ihan kivat niistä tulikin.

Toiset valmiit

Lapaset
Lanka
: Novita Isoveli
Puikot: Metalliset no.5
Malli: Perus, peukalokiilalla, omasta pollasta
Fiilis: Ensimmäiset "kirjoneule"-lapaset, ever!
Mihin: Pukin konttiin
Elämäni ensimmäiset kirjoneuleyritelmät ja malli omasta päästä... Seuraaviin koitan tehdä vähän löysemmän kuvion, niin ei kinnaisi noin pahasti. Tumput joutuvat vielä höyrytykseen! :) Ja ei un seuraavien kimppuun!

sunnuntai 9. marraskuuta 2008

Mustaa ja värikästä

Novitan Aino-lankajämänötteröitä olin koonnut pussiin. Eilen niistä syntyi lapaset.

Jämälankaa tässäkin, luulisin, että on Novitan Isoveli. Toisella puolella on helmineuletta, mutta eihän se erotu. En siis ole tehnyt kaksi saman käden lapasta. Joskus olen kyllä neulonut kaksi oikean käden lapasta. Sen jälkeen olen yrittänyt olla tarkkana, jottei samaa mokaa enää satu.

Palmikoita
Ensimmäiset tekeleeni tumpputupaan valmistuivat aamulla. Palmikkolapaset alpakasta ja Trekking pro naturasta kapeaan nuoren naisen käteen.
Isänpäivän ratoksi kirjoin lauantaina kutomiini tumppuihin Puuha Petet. Mallia olen ottanut sällin pehmolelusta eikä kuvio kestä tarkempaa tarkastelua. Siksi vaan yksi kuva kauempaa.
Tumput on neulottu Novitan lapastaulukon 90cm koon mukaan. Lankana seiskaveikka, varsi 3,25mm sekä muu osa 3,5mm sukkapuikoilla ja lankaa kului 48g.

Sormikkaat

Muitui näin kesken isänpäivän vieton, etten näitä sormikkaita ole ollenkaan muistanut blogata.
Anteeksi nopeasti napattu kuva, täällä ei ole todellakaan ollut mikään maailman kirkkain päivä.

Malli: Perustavis-sormikas, silmukkamäärät ovat novita talvi 2007 lehdessä olleista kynsikkäistä
Lanka: punainen nalle colori 51 g
Puikot: 3,0 mm
Koko: minulle ja ne sopivatkin kuin hansikas (heh heh)

Lisää asiasta voi taas lukea blogistani.

Annika

Vihdoinkin!

Vohdoinkin pääsin tänne! Koneemme valtasi joutkin ulkoavaruuden oliot ja mikään ei toiminut. Nyt kutsumattomat vieraat on poistettu eikä toivotettu tervetulleeksi uudelleen. Eli esittelen vasta nyt itseäni.
Olen ensimmäistä kertaa mukana tällaisessa jutussa, mutta yritän oppia. Olen viiden lapsosen äitee ja yksi mieskin on kuvioissa mukan, jota lapset tänään onnittelivat. Käsitöitä olen tehnyt lähes koko ikäni eli yli 40 vuotta, ja innostus ei ota laantuakseen ollenkaan! Teen vähän kaikkea, eli neulon, virkkaan, ompelen, tilkkuilen, huovutan ja vähän olen värjäillytkin. Ja nautin! Käsitöiden parissa rentoudun! Käsitöistäni kuvia löytyy tuolta blogistani Vuodatuksen puolella, eli nimellä Sini Helmi. Sielläkin olen aloittelija, mutta toivottavasti kehittyvä sellainen.
Vaikka en tänne Tumpputupaan olekkaan päässyt, neulonut olen silti. Lapasia olen tehnyt kaksi paria, kuvia laitan, heti kun on mahdollista!