Tunnisteista

Huomio rakkaat lapastelijat!
Muistakaahan merkitä postaukseenne tunnisteeksi 2012valmiit, kun esittelette valmiita lapasia ym.

lauantai 1. joulukuuta 2012

Lovikka -tumput

Huh, jo kolmannet lapaset Tumpputupaan! Nämä Lovikka -lapaset syntyivät nopsasti kahdessa illassa. Lankana on kerän verran Islannista tuomaani Álafosslopia 5,5 mm:n puikoilla, kirjontaan käytin jämälankakorista löytyneitä kirjavaa 7-veikkaa ja keltasta Isoveljeä. Vähän enemmän turinointia löytyypi omasta blogistani ja Ravelrysta.


Kelo-lapaset

Sumppi esittäytyy ensimmäisten valmistuneiden lapasten kanssa. Osallistun lapaskuuhun ensimmäistä kertaa. Heti sukkasadon loputtua odottelin lapaskuun alkua, mutta lapastelun alettua olen tikutellut vain huiveja. Nämä lapaset sain valmiiksi jo pari viikkoa sitten, mutta päättely ei millään päässyt alkuun.
Nyt ovat lovikkalapasten tapaiset paksut tumput naisten kokoa valmiit käyttöön. Lankana on luumunpunainen Kelo, jota kului 84g. Puikot 6,0mm. 

Keskimmäisellä on toiveena saada körttilapaset, joten niitä alan suunnitella puikoille.

Harmaata kuin arkipäivä

Onkos se arki aina harmaata? No, eihän toki, mutta aasinsiltana tätäkin sanontaa kai voi käyttää.Harmaat palmikkokämmekkäät veljeni miniälle valmistuivat tässä joku päivä sitten ja tänään ne sain kuvattuakin.  Tarkempia tietoja löydät täältä blogistani.perjantai 30. marraskuuta 2012

laskettu

tähän saakka ja tarkistakaa onko laskettu oikein ja ilmotitakaa jos on väärin vaikka tähän postaukseen!

Jatketaan pöllöillä

Toisenlaiset pöllöt tällä kertaan


Pääkalloja

Pääkallolapaset syntyivät tilauksesta kaverilleni, lankana Dropsin Karismaa. Enemmän taustaa näistä kyseisistä tumpuista kirjoittelin blogiini ja Ravelryyn.


Neljät näytille


 
 
 
Neljät peruslapaset käytettäväksi ja kulutettaviksi.
 
Saattavat jäädä jo viimeisiksi,
vaikka onhan tuolla puikoilla vielä vaaleanpunaisetkin.
 
Nähtäväksi jää mitä tässä muiden puuhien ohella ennättää.
 
Mukavaa on kuitenkin 'porukassa' neuloa.
 
Lämpimiä käsiä ja iloista alkavaa joulukuuta jokaiselle!
 

torstai 29. marraskuuta 2012

porolapaset

Toinen pari lapasia valmistui pikaisesti ensimmäisten jälkeen (nämä tosin on aloitettu jo ennen ensimmäisen parin aloitusta).  


Lankana näissä on isoveli, lisää kuvia ja kertomusta porolapasista löytyy täältä.

Toinen pari

Voi miten ihastuttavia tumppuja täällä onkaan. Omani ovat enempi arkimallisia ja jämäkeristä koottuja. Se ei siltikään vie kutomisen viehätystä. Tässä toinen pari:


Kolmas pari

Lanka: 7 veljestä 81g
Puikot nro 3,5 (ranne ) ja nro 4
Malli: Novita kevät 2009
Sormien neulominen ei ole minun juttuni!!!
Miksi minun kohdalla on sivupalkissa tyhjää?????

Pöllöt

Nämä sain pääteltyä äsken ja toiset pöllöt odottavat päättelyä eli nniiden kimppuun tässä pitäisi joutaa vielä viikonlopun aikana.
Kirjava lanka 7 veikkaa ja punainen merino villaa ( tallinna)


Horatio and Oren

Otsikon mukaisesta maksullisesta ohjeesta neulotut lapaset. Ehkä melkein ihaninta mitä olen koskaan neulonut. Ei neulekokemuksena, vaan valmiin tuotteen suloisuutena. Olen hassuna pöllöihin. Nämä menee omalle pojalle joululahjaksi. Mun lapsetkin rakastaa pöllöjä - ehkä vielä enemmän kuin minä.

Lanka oli Vuorelman Vetoa, jota ostin käsityömessuilta.

Mörkö lapaset

Eka pari valmiina Ryytimaan reunallakin. Mörkö lapaset Gjestal Maijasta, puikot KnitProt 2½, ohje Ravelrysta. Koko naisten M. 

Saapa nähdä saanko toista paria ollenkaan valmiiksi, olen kyllä aloittanut jo, mutta voi voi, kun niin valtavasti tekisi mieli tehdä patalappuja vaan joulun väreissä :D

Mukavaa pikkujoulua!

RyytimaanMinna

Pintaneulelapaset

Pirtin kehräämön villasta tehdyt lapaset. Pintaneuleen alkuperäinen malli täältä. Ihan ei kuvio osunut keskelle lapasen selkämystä, mutta nämä lapaset tulivat itselle, joten ei haittaa. Seuraaviin lapasiin sitten otan opikseni kuvion sijoittelusta.
Puikoilla 4 lankaa kului 62g.

KirsiJ:n ekat

Nämä tein 27. - 28.11.2012 välisenä aikana. Idea on Siilitumpuista, mutta ihan omalla silmukkamäärällä ja toteustavalla. Lankaa meni yhteensä 70 g jämiä. Näitä oli kiva tehdä ja lisäsin vielä kuminauhaa ranteeseen, etteivät putoa käsistä ja ovat "varmemmat" pitää.


maanantai 26. marraskuuta 2012

Diagonaalilapaset

Tässä on minulta ensimmäinen pari  Tumpputupaan. Lanka on Novitan Isoveli, puikoilla 10 silmukkaa. Lapaset aloitetaan kärjestä, keskellä kavennetaan ja reunoilla lisätään. Nämä hyvin istuvat lapaset valmistuvat nopeasti. Kannattaa kokeilla, hyvä ohje löytyy Käspaikan sivuilta.

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Lapsille

Neuloin siskon lapsille ohuet lapaset kintaiden alla käytettäviksi. Lankana on Fabel, jota kului yhteensä 116g.Lisää juttua blogissani.

Kurrelapaset


Ensimmäiset tuplalapaseni tänne Tumpputupaan valmistuivat muutama päivä sitten, mutta vasta nyt pääsivät perille. Nämä ovat myös ensimmäiset kautta aikojen tekemäni oravakuvioiset lapaset. 


Tuplalapaset ovat siis kaksinkertaiset lapaset, tehty onteloneuleena. Niitä voi pitää kummin päin vaan ja ovat ihanan lämpimät.  Jos kaipaat lisätietoja näistä, kurkkaapa tänne Lankapirttiin.

ensimmäinen pari..

Reissussa aloitetut ja kotona viimeistellyt kirjoneulelapaset valmistuivat tänään. Sainpa minäkin lapaskuun avattua sitten ihan virallisestikin!

Lankana seiskaveikka ja puikot 3,5. Lisää juttua lapasista löytyy täältä.