Tunnisteista

Huomio rakkaat lapastelijat!
Muistakaahan merkitä postaukseenne tunnisteeksi 2012valmiit, kun esittelette valmiita lapasia ym.

lauantai 8. marraskuuta 2008

Ekat kolme paria tumppuja täältäkin

Tähän mennessä täällä on valmistunut 3 paria tumppuja. Lovikat itselleni, siniset hämähäkki tumput esikoiselle (tunnistaahan kuvan hämähäkiksi?) sekä vihreät kärpässieni tumput kuopukselle. Lankana näissä kaikissa on Morjärv Ullspinneri AB:n Lovikka lanka, 5mm bambu sukkikset. Lisää tekstiä löytyy (kohta) blogistani.

Nyt puikoille hyppäsi kummipojalle pääkällo lapaset, toinen on jo melkein valmis.

Siiliperhe kasvaa

Vielä tuli toiset Siililapaset:
Nämä tulivat nyt pikkuneidille (viikon päästä 8 v.), ja kun isoveli (9 v.) näki, niin hänkin halusi omat! Kun en tällä haavaa usko, että mielenkiinto riittää enää kolmansiin siilikaksosiin (vaikka ken tietää...), annoin itselleni neulomani lapasparin pojalle.
Sitten isi saikin tänään nähdä nukketeatteriesityksen, jonka pääosassa oli kaksi siilipariskuntaa :)
Seurasin viime yönä kiinteästi Vihreä maili -elokuvaa, joka kuuluu ehdottomiin suosikkeihini, ja liikutuin jälleen kerran kyyneliin useammassakin kohdassa. Niinpä päivällä huomasin, kun aloin poimia silmukoita peukkua varten, että olin leffaa katsellessani tehnyt 2 vasemman käden lapasta! No, ei se mitään. Piti poimia silmukat toisesta reunasta ja purkaa keskeltä lapasta sen verran, että sain peukun siirrettyä. Väärässä sivussa ollut aukko piti sitten ommella silmukoita jäljitellen kiinni, eli melko pikku juttu, joskin hiukka turhauttava noin henkisesti...
Onneksi näihin lapasiin tuli tuo suoraan istutettu peukku! Se oli helppo siirtää, toisin kuin semmoinen, missä tehdään silmukanlisäyksiä kämmenen alusta alkaen. No, tekevälle sattuu, ja ehkä liikuttava elokuva klo 02 yöllä ei ole paras mahdollinen kässytilanne?

Toiset valmiina

Tänään sain valmiiksi lapastilini toiset lapaset ja heti kiiruhdin niitä tänne Tumpputupaan tuomaan! Kovin hitaasti tuntui näiden valmistuminen käyvän ja jos sama tahti jatkuu, niin taidan jäädä tavoitteestani tässä lapastelussa. No katsotaan!Tässä toinen tuplalapasparini, nyt kärjestä aloitettuna. Tämä aloitustapa tuntui minusta oikein sopivalta lapasten tekoon ja tulee varmaan minulla käyttöön vastaisuudessakin, ehkä jo seuraavissa lapasissa. Lisää lapasista ja niiden teosta Lankapirtissä!

Ensimmäisen viikon saldo...

Nyt on sitten tuvassa ensimmäinen viikko kasassa.

Joukkiomme sai valmiiksi
45
paria käpälänlämmittimiä!


Hyvä me!!!

Neulomukset jakautuivat seuraavasti:

12 paria lapasia
12 paria lasten lapasia
7 paria kämmekkäitä
3 paria huovutettuja lapasia
3 paria kirjoneulelapasia
3 paria onteloneulelapasia
3 paria vauvan tumppuja
1 rasat
1 tuplalapaset

Jatkakaa yhtä ahkerasti!

perjantai 7. marraskuuta 2008

Pieniä kissimirrejä

Meidän kuopus on ihan Hello Kitty-fani, joten enpä voinut tätä ideaa ohittaa!

Evan ( neulovan äidin) lapasista olen katsonut tuon kisun kuvan mallia, mutta pienensin sitä vielä, kun lapaset ovat niin kapoiset.


Kuopuksen Hello Kitty -lapaset on siis 1 valmistunut juttu tälle lapaskuulle.


(Kinnaskopassa on 1 lapastelija enemmän, siksi minä kuikuilen täällä Tumpputuvassa :).


Hyvää viikonloppua kaikille lapastelijoille!Helin ekat

Kähärä-tumput
Lanka: Vuorelman Veto
Puikot: metalliset no. 3,5
Malli: Itse suunniteltu
Fiilis: Ihanan pehmoiset, unelmalapaset
Mihin: Pukinkonttiin...

Kuvan valotus ihan pielessä. Illalla otetut ei oikein onnistu multa, varsinkaan sisällä... Lanka on luonnonvalkoinen, mut luonnossa tuo väri on kyllä enemmän valkoinen... Olen tyytyväinen lopputulokseen. Ei kun uusien kimppuun!

Hei kaikille!


Olen Marika ja toistamiseen mukana Lapaskuussa . Aikeenani on neuloa muutamia lapasia, tässä ensimmäinen pari. : D Oma rakas blogini löytyy tästä osoitteesta.
Tämän parin neuloin nuorimmalle pojalleni (6v.)

Viidennet...


Tänään valmistui siis viides pari...

Mallia otin 7veljestä extrasta.
Koska tein lapaset 7v Roosalle, vähensin silmukkamäärää, kavensin palmikkoa jne.
Pinkki 7veljestä ja 3,5mm sukkikset

Sain tänään Haavisto kirjani, joten lapaskuun kuudes pari on jo puikoilla, kuinka sattuikaan nro 6 sai kunnian aloittaa kirjoneule kokeiluni.

Nyt tekemään kakkukuvaa tilauskakkua varten, joten puikot pääsevät hetkeksi lepoon.

HUOM. ensimmäinen viikko päättyy tänään, ja saldo-laskentaan pääsevät tämän päivän puolella täällä esitellyt käpälänlämmittimet.

Kandelaaberi-lapasetViimeiset vaaleanpunaiset (onneksi!) valmiina! Lisää Piirongissa. Kolmannet lapaset ovat melkein valmiina, eivätkä ne enää ole vaaleanpunaiset.

TakutTampereen Koiraurheilijat (TAKUT) on hyvä seura, jossa harrastan Koiran kanssa agilityä. Inhoan sininstä väriä, varsinkin ja erityisesti juuri tätä seuran perussinistä. Silti olen ostanut seuran takin, neulonut Koiralle sopivan kylmän kelin treenipaidan ja itselleni mätsäävät kämmekkäät. (Settiä sopii kurkkia täältä.) Kämmekkäät ja paita sai osakseen huomiota, ja päätinkin tehdä vielä molemmille valmentajilleni juuri päättyneestä kaudesta kiitokseksi omat, vähän eri näköiset mutta muuten samanlaiset käsilämmittimet.

Lankana 7 Veljestä valkoinen ja sininen, yhteen pariin 50 g eli yhteensä 100 g. (Piti oikein punnita kahteen kertaan, en ensin uskonut, että meni niin tarkasti tasan.) Puikot oli 3,25 mm ja tuli 40 silmukalla napakat. Omissa oli nelosen puikot samoilla silmukkamäärillä ja ovat lörpsähtäneet käytössä väljiksi. Lisäksi mulla on leveähköt kädet, ajattelin että sopii coutcheille paremmin. Nyt piisaa vähäksi aikaa tätä väriä ja lajia. (On olleet valmiina jo vähän aikaa, mutta en ole jaksanut kuvata, blogata yms. Eikä sairaana jaksa.)

Tähän aikaan vuodesta on oltava monta työtä kesken, voi neuloa sen mukaan kuka perheestä on kotona ja näkemässä mahdollisia lahjoja. Mulla on nyt kesken (sukkien lisäksi) parit lapaset: Chevalierit ja Florat. (Jälkimmäisen ohjeesta olin löytävinäni vähän virheitä. Lisäksi taisin tehdä omiakin... Ihan lapasen näköset silti tulossa...)

Siilit vilkuttaa

Vihdoin tilinavaus täältäkin suunnalta:
Malli tietysti Siililapaset ja lanka Pirta Pihla (ainakin vaaleampi - tummemmasta en ole varma, kun vyöte oli tiessään) ja Novita Tango. Vihdoin keksin mielekkään käytön pörrölangalle. Meillä kun on siitä jo pikkuneidin kirkkaanpunainen myssy ja minun boat, vihreä ja jäänsininen, eli ne mallit eivät enää houkutelleet. Lankaa meni näihin vain vähän, vaikka tulivatkin isokätiselle naiselle, eli minulle. Pikkuneidille pitänee tehdä samanmoiset vielä, kun ainakin tilattu on :)
Blogissani pappipuikoissa voit käydä kurkkaamassa, että vasemmanpuoleinenkin siili osaa kyllä vilkuttaa! (Ja oikeanpuoleinen vetäytyä horrokseen...)
Tosi lämpimät lapaset, muuten. Ja tulevat tarpeeseen. Eilen aamulla täällä Pinsiössä oli 8 astetta pakkasta, tänäänkin 7.

3. lapaset

Puikoilta valmistui 3. lapaset. Jipii! Lanka on *en-tiedä-mitä*-lankaa. Lapasten malli on ihan tavis, kiilapeukalolla. Oman neidin käsiä pääsevät lämmittämään. Tämähän alkaa sujua hyvin. Vasta 7. päivä menossa ja 3:t valmiina. Lisää pitää siis tehdä, kun on näin vauhdissa. :)
Tervetuloa vierailemaan blogiini.

torstai 6. marraskuuta 2008

Huovutetut lapaset

Andy´s merinoa ja väri on avocado ohje on jälleen Tellulta
puikot 5, valmistui suhteellisen nopeasti kun lanka on paksua ja ihanan pehmeää. Omat lapaset vihdoinkin <3 Nämä ovat minun kolmannet lapaset saldoon

Kirjoneulelapaset


Moi! Tässä juuri valmistuneet kirjoneulelapaset teidänkin ihasteltavaksi. Nämä on puoliksi epäviralliset/viralliset lapaskuun tuotokset. Aloitin näiden teon jo ennen lapaskuun alkua, mutta pitkä sairastelu hidasti valmistumista. Malli lapasiin löytyi Eva Maria Lesznerin kirjasta Kirjokintaita ja -myssyjä. Lankana seiska veikkaa. Tulivat omaan käyttöön!
Seuraavaksi puikoille Hello Kitty- lapaset nuorimmaiselle... Mukavaa torstaita!


Eka pari puikoilta putos.


Hello Kittyä tyttären jumppa ja urheilukerhomatkoja varten.

Tumppujen perusmalli on Novitan uusimmasta numerosta.
Koko 110cm
Lankana seiskaveikkaa 55g
sukkapuikot 3,5mm
kisukirjailu kopsattu Äiti neuloo..kun ehtii- blogista.

Ensimmäiset!

Eilen illalla neuloin nämä lapaset, joten Lapaskuu on avattu osaltani! :) Lankana Lana Grossa Furetto, puikkoina 6 mm bambu-Addit. Peruskamaa, ilman peukalokiilaa, mutta toimii näinkin. Tein nämä pariksi viikonloppuna neulomalleni Lohikäärmehuiville. Blogistani löytyy enemmän juttua näistä ja huivista.Tästä eteenpäin kaikki on plussaa, jos saan jotain muutakin aikaiseksi.

Vauvan makkaralapasetSain vauvalle tehtyä makkaralapaset ja tällaiset niistä tuli =) Lankana Novita Nalle

Saldo avattu...

Kolmet lapaset lapskuun saldooni.


Tässäpä Pirtinkehräämön 2-kertasesta hahtuvasta 6-puikoilla neulotut tumput. Ohje näihin löyty Tellulta mut muokkasin sitä itelle ja pesukoneeseeni sopivaks. Puikoilla on 8 silmukkaa ja ranneosan tein lyhyemmäks ja kärkikavennukset muokkasin omanlaiseksi.Huomasin et tuo mun uusi(keväällä ostettu) pyykkikone on vähä liian tehokas,joten näitä on pyöritelty sit kaks kertaa pikapesus. Ja ite tykkään tyköistuvista,en haluu et lapaset pyörii käsis.
Vasemmanpuoleiset tumput neuloin ennen lapskuun alkua lahjaksi ystävälle pienetä avusta ja oikeinpuoleiset on sit ihan mulle omat ja lapaskuun ensimmäiset.Koristelun ompelin seiskaveikasta.Lisääkin näitä tumppuja on tulossa,yhet oottaa jo tuol tuunaamista..Ja sit pojalle piti neuloo uusii lapasii.
Lanka näissä on Jenga ja 6 puikot. Ranteessa on 6 silmukkaa puikolla ja lisätty sit yks jonka jälkeen 7 silmukkaa puikoilla,peukalokiila. Lapasista tul kyl eriparin näköset mut hälläväliä,kyl kelpas.keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Kaksi ensimmäistä paria


Lauantaina tein jo ensimmäisen parin, mutta en ole saanut
aikaiseksi ilmoittaa tänne. Nämä molemmat lapaset on tehty
Vihreästä Vyyhdistä ostetusta Nature Wool- langasta.
Ylimmäiset on huovutetut ja alimmaiset on hunaja-lapaset.
Tai paremminkin hunajakennolapaset.

Lisää valmista...


Kahdet kädenlämmittimet valmistuivat tänään...
Niilolle lapaset Nalle colorista, 2,75mm knitpicksit
Kaverille Fetchingit 7 veikasta, 3,5mm sukkikset

Ipa, Girlie ja Marjarahka

Hei, olen Ipa ja osallistun ensimmäistä kertaa lapasteluun ja bloggailuun ylipäätään. Viime viikolla pohdin itselleni sopivaa lapastavoitetta ja hyvälle ystävälleni mainitsinkin, että "Kunhan edes yhden parin saisin aikaiseksi". Lauantaina alkunsa sai ensimmäiset lapaset, jotka nimesin heti Girlieksi tyttömäisten värien takia. :) Äsken valmistui raidallinen Marjarahkapari, jonka värimaailma on likipitäen sama kuin edeltäjissäänkin.

Sain kuin sainkin tilini auki \o/


Ensimmäiset kämmekkäät valmiina, nopeasti tikutin etten jää tautini takia teistä kovasti jälkeen ;)

Seurata voi myös blogissani tuotoksia :)

Onteloneuletta..

Aiemmin valmistunut pipo sai nyt kaverikseen samansävyiset lapaset:
Ohje on uusimmasta Novitasta. Blogissani lisää lapasista.

Uutta putkeen

Uusimmassa novitassa oli kivat lapaset. Kirjoneuleita voisi useamminkin näkyä novitan sivuilla.

Malli: Novita talvi 2008
Lanka: 7 veikkaa (ja pikkuisen jussia), 77 g
Koko: miehen
Puikot: 3,5 mm ja 4,0 mm

Lisää aiheesta voi taas lukea blogistani.

Annika

Ihanan lämpimät Sarek-lapaset :)

Lapaskuun toinen lapasparini on tällainen superlämmin, villainen peruslapanen. Lankana on iki-ihana Sarek, joka tarttui mukaani käsityökauppa Justiinan lankojen poistomyynnistä. Rakastan näitä värejä! Malli omasta päästä.


Paniikki oli jo vähällä iskeä, sillä lanka loppui kesken toisen peukalon. Olin jo vaipumassa epätoivoon, kun muistin että jossain kaapinperällä pitäisi olla pari metriä ylijäämälankaa, ja onneksi löysin sitten sen... muuten olisi todella ottanut päähän.

Olen lapasiin tosi tyytyväinen. Toivottavasti huomenna on niin kylmä, että näille on tarvetta :D Lisää kuvia blogissani.

tiistai 4. marraskuuta 2008

Virallista ja epävirallista

Eli vasemmanpuoleiset ovat ne viralliset lapaset. ;) Oikealla olevat ovat valmistuneet viime viikolla, joten eivät sisälly tähän tempaukseen mukaan, mutta olkoot nyt kuvassa, kun en jaksa alkaa leikkimään kuvankäsittelyllä.


Vasemmalla: Regia Silk 6-fädig, puikot 3,5mm
Oikealla: Wool Sävy, puikot 3mm
Molemmissa koko noin 2-vuotiaan käteen sopiva.
Ja kuva on mitä on, mutta voitte kyllä varmaan kuvitella viininpunaiset, pienet, tavalliset lapaset. ;)

Onteloneule kakkoset


Lupasin eilen lapselleni, että hän saa lapaset tänään ja sain lupauksen pidettyä. Malli on sama kun edellisissäkin, nyt vain koko ajan samalla langalla onteloneuletta. Lankana Novitan Seitsemän veljestä Raita ja värinä laguuni, sieltä muutaman vuoden takaa.
Nyt lapastelu jää hetkeksi tauolle. Äitini täyttää sunnuntaina 65 v ja huivi olisi tarkoitus saada valmiiksi. Nyt on hyvä laittaa lapaset tauolle, kun alkuun olen kuitenkin päässyt.

Hei taas, Heimolasta

Lapaskuu korkattu

Ensimmäiseksi neuloin Mitered Mittens -lapaset Elle Merino Brights -langasta. Puikot oli kokoa 4,5 ja lankaa kului 82g.

Nämä oli nopeat ja hauskat neulottavat. Jos kiinnostaa, blogissani on lisää tietoa eri vaiheen kerrosmääristä, peukalokiilan ohjeen otin täältä.

My precious

Ensimmäinen pari valmiina.


Peruslapaset kiilapeukalolla ihan omaan käyttöön. Näistä tuli todella ihanat! Koristeeksi ompelin hieman kirjontaa, jälki ei ole paras mahdollinen mutta kelpaa minulle hyvin.

Lisää blogissani .


Ailit...


Apuemon toinen pari valmiina...
Pikkusiskolle Ailit
lankana 7veljestä ja välineinä knitpicksin 3,25mm sukkikset

Sydänlapaset


Tänään valmistui varalapaset esikoiselle. Tein enkaa kertaa noin pienet lapaset peukalokiilalla ja täytyy sanoa ettei jälki oikein tyydytä. Kavennuskiilasta tuli todella ruma ja peukalokin tuntuu olevan metrin levyinen. Tyttö kuitenkin tykkää ja se on pääasia.

4-vuotiaan lapaset

Ohje:
oma
Lanka: Novita 7veikka
Puikot: 3,5 ja 4mm

Wannabee no2


Tässä siis toiset tumput joita ei lasketa lapaskuun saldoon. Kuvassa oikeanpuoleisessa lapasessa on käsi, siksi hieman pullea verrattuna toiseen tumppuun. Lankana on Schoeller&Stahlin MerinoMix. Aivan ihana lanka. Nämä tulevat omaan käyttöön. Olin tehnyt jo heinäkuussa baskerin ja voitte käydä kurkkaamassa valmista settiä blogissani!
Ja nyt pääsee kartuttamaan omaa lapaskuu saldoa, VIHDOIN!!

Kämmekkäät


Ensimmäisenä valmiina on kämmekkäät ystävälle Fortissima Socka-langasta joka toistaa Meksikon värejä. Tykkään langasta ja aloitin jo itsellenikin samanlaisia, malli on osittain otettu Ullan rinsessasetistä. Lankaa kului noin 40g ja tämä malli on hauska ja nopea neuloa.

maanantai 3. marraskuuta 2008

Kolmen Makkaran Vauvalapaset

Aloitin Lapaskuun kunniaksi ensimmäiset lapaset heti lauantaina, tosin vasta illalla töllöä katsellessa. Sukkasadon jäljiltä varastossani makoili vielä keränloppu maasto-Nallea, sitä samaista, josta tein jo yhdet Koiranputkisukat sekä Junasukat. Junasukkia on tullut katseltua tässä viime aikoina sen verran, että malli vainoaa edelleen. Niinpä kehittelin omasta päästä yhteensopivan lapasmallin.


Olkaapa hyvä: Kolmen Makkaran Vauvalapaset. :D Vaivaiset 25 grammaa Nallea 2,5 millin bambu-Addeilla neulottuna. Nämä valmistuivat eilen. Pikkuinen pari on hyvin nopea tikutella.

Tämä oli vasta prototyyppi. Muuten olen tyytyväinen, mutta seuraavaan pariin syntyy yksi makkara lisää, luulen sen näyttävän jollakin tavalla mukavammalta. Kärkeen valitsin nauhakavennuksen. Hiukan hölmöiltähän nuo taas näyttävät ilman oikeaa sisältöä (aivan kuten Junasukatkin), mutta uskoisin niiden olevan yllättävän hyvät käytössä. Varsihan pitenee kun sen pukee päälle, aivan kuten sukissakin. Luulen, että nämä sopivat oikein hyvin esim. haalarin hihojen päälle, malli kun on tilava, mutta puristuu kuitenkin hyvin kasaan. Luulisi pysyvän menossa mukana. :o)

Peukkuja Makkaralapasissa ei ole, ne ovat pelkät lapiot. Pienen muksun lapaset eivät moisia ulokkeita kaipaa. Ensinnäkin sen kastemadon saaminen omaan erilliseen makuupussiinsa olisi jokseenkin tuskaa ja toisekseen se ei pysyisi siellä kahta sekuntia kauempaa. Pikkuisethan pitävät kätensä aika pitkälti nyrkissä. Turhaa tavaraa siis.

Nämäkin saavat mennä äiteen kautta hyväntekeväisyyteen. Eivätköhän nuo johonkin SPR:n keräykseen tai arvontaan kelpaa. Laittakoot vaikka ulkomaille, jos eivät kehtaa kotomaan kamaralla katsella. ;D

Ekat lapaset Lankapirtistä

Nytpä kiikutan ensimmäiset lapaset Lankapirtistä tänne Tumpputupaan!

Nämä Tuplalapset Ullan ohjeella valmistuivat tänään. Tarkemmin ja toinenkin kuva blogissani, joten poikkeapa sinne.

Pienet lapaset..

Lapaskuu on siis totisesti alkanut, sillä puikoilta valmistui pienet lapaset kuopukselleni Novitan Polkka-langasta:


Ihan tavis mallia. Lankaa kului 22 g. Ja käyttäjä otti heti omakseen. :)


Blogivierailulle voi tulla tänne.

Ensimmäinen pari

Raitalapaset valmiina 9v. tyttärelle. Lankana 7 veljestä jättiraita, malli tavallinen (40 silmukkaa) kiilapeukalolla varustettu ja puikot 3mm. Jospa tämä vauhti nyt jatkuisi, ettei käy kuin Sukkasadossa, jossa asetin ihan liian suuret tavoitteet ja tuloksena yksi vaivainen sukkapari ;)

Leppoisaa lapasteluviikon alkua teille kaikille!

Esittely ja valmistuneet

Minäkin sain aikaiseksi esittäytyä täällä. Eli olen Annika (blogini löytyy täältä) ja armoton kirjoneulelapas addikti. Pääni suorastaa tursuaa lapasideoita, mutta katsotaan nyt mitä ehtii (ja muistaa) toteuttaa. Tänään valmistui ensimmäinen pari.


Malli: White witch mitts by Laura Rintala
Lanka: Novita 7 veljestä raita ja Novita 7 veljestä ruskehtava (93 g)
Puikot: 4,0 mm

Näitä on kiva tehdä ja nopea. Lisää aiheesta blogissani. Seuraavaksi varmaan samaa 7 veikkaa, mutta malli eri, joten palaillaan.

Annika

Ekat valmistui

Vastasyntyneen tumput
Ohje: oma
Lanka: Novita Wool (vihreä)
Puikot: 3 ja 3,5


Avasin lapaskuun omasta puolestani pienillä vastasyntyneen tumpuilla. Ihan tuollainen perusmalli. Sädekavennus ei ehkä ollut sittenkään hyvä juttu, mutta ihan nätit niistä tuli. Mietin nyt vielä josko neulahuovuttaisin noihin jotkut kuvat.

Tumput matkaavat ystäväni masuvauvalle, jota odottelemme syntyväksi joulun aikoihin. Vauvan sukupuoli ei ole tiedossa, siksi vihreä väri. Neulon pakettiin myös myssyn ja tossut, mutta sitä ennen tehtailen lapaskuun lapaset valmiiksi.

Nyt puikoilla lapaset sukulaisnaiselle synttärilahjaksi :)

Esittely ja tavoitteita

Sohvi on vasta esittelyvaiheessa johtuen viikonlopun reissailusta. Olen parikymppinen opiskelija, joka on viime syksynä hurahtanut kutomiseen. "Muutama" vuosi ehti kulua ala-asteen käsityötunneista toipumiseen. Ensimmäistä kertaa otan osaa lapaskuuhun.

Tavoitteena on saada tehtyä poikaystävälle yhdet haavistot, itselle haavistot ja yhdet jämälankalapaset.

Onteloneule lapset

Ensimmäiset lapaskuun lapaset valmistuivat eilen illalla, Zorroa katsellessa. Lankana on Novitan vuosikerta Jussit ja ehkä vähän "kovat" tai napakat lapaset sain aikaan. Kärkiin neuloin heijastinlankaa.


Lapseni värimaailmaan nämä lapaset eivät sovi, joten saavat kohteen jostain muualta. Uudet onteloneuleet ovat jo puikoilla. En muistanutkaan miten mukava on neuloa lasten lapasia.Lapastelemis terveisin seijap, Heimolasta

ekat jämälapaset

Jämälangoista 3.5mm bambuilla syntyivät nämä lapaset, lankaa kului 74g. Silmukoita puikoilla 40, varressa muutama kerros joustinta, kärjessä nauhakavennus.
Jämälankoina pääosin seiskaveikka, tumma viininpunainen on virolaista liukuvärjättyä kaksinkerroin, ihan kärjessä on ihanaa Juulin värjäämää villalankaa. Lapaset tuntuvat ihanan lämpimiltä, tosin äiti toivoi niitä itselleen - joten ei tämä lapastelu tähän lopu. ;-)

sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Itselle tavoitteita myöskin asettelen

Tavoitteena on siis saada kolmet lastenlapaset ja kolmet aikuisten lapaset aikaiseksi :)
Katsotaan jos vielä intoa piisaa niin myöskin masukki ansaitsee lapastimet ;)
blogini

Apuemokin naputtelee omia tavotteitaan

Äitini pyysi minua neulomaan sukkia joulumyyjäisiin ja toisen kummilapsen äiti pyysi kahdet villasukat, joten niitäkin varmaan pitää muutamat vielä tehdä. Itse sain hienot kynsikäslapaset SNY:ltäni ja omat lapsoset lienevät ainoat lapastettavat kummilasten ohella. Eli oletettavaa on että viidet lapaset tullee tehtäviin tämän kuun aikana. Enpä mitään kovin isoja tavoitteita siis ole laitellut.

Ja omia tekemisiäni kertoilen Langanpäitä -blogissani.

Korjausta tavoitteisiini

Tuolla esittelyviestissäni kerroin että tavoitteenani on saada edes miehen kirjoneulelapaset valmiiksi. En taas jotenkin sisäistänyt sääntöjä. Niissähän sanotaan että lapaskuun saldoon lasketaan marraskuussa aloitetut lapaset ja nuo miehen lapaset aloitin jo viime kuun puolella. Niinpä asetankin itselleni uuden tavoitteen:

-neulon tumput ystäväni vielä masussa elelevälle vauvalle
- neulon sukulaisnaiselle synttärilahjaksi lapaset
- neulon ainakin yhdet lapaset pukin konttiin

Suunnitelmia

Varovaisesti pitäisi ottaa itselleen tavoitteita, kun lääkäri on käskenyt lepäämään. Yksi lahjahuivi tekisi mieli tehdä ja mysteerisukat, ja lapasten kavereiksi pipoja tai myssyjä, kun setti on kivempi joululahja... Mitä sitä marraskuussa mahtaakaan ehtiä?

Tänään sain viime kuulta kesken jääneet sukat pois puikoilta, joten aloitin reippaasti rannekeosat. Koitan tehdä kahdet pikaiset seiskaveikkakämmekkäät. Näiden tapaiset, vähän eri raidoituksilla. Kiitokseksi molemmille agilityvalmentajilleni menneestä kaudesta.

Muina suunnitelmina olisi vaikka kaikille kolmelle tyttärelle jotkut tumput pukinkonttiin. Esim. Esikoiselle yksinkertaista palmikkoa, Keskilapselle Chevalier ja Kuopukselle huovutetut lapaset.

Tuossa tavoite: 3 lapaset ja 2 kämmekkäät.

Lisäksi himottaisi tehdä jotkut sormikkaat itselle, ohuesta sukkalangasta, mutta aikapula taitaa olla.

Esittely lyhyesti: masennuksesta sairaslomalainen konttorirotta, kotona mies, kolme kakaraa ja kaksi ärrieriä. Käsitöistä ja pään sisuksista blogissa Inside Out.

Marleena täällä

Blogi-innostukseeni olen hurahtanut ihanan ystäväni Matleena n innoittama. Oma blogini OnnenAikaa on vielä harjoitteluasteella, mutta eiköhän sekin tästä ala hissukseen sujua.
Myös kutomiseen eli neulomiseen sain kipinän Matleenalta monien monien vuosien tekemättömyyden jälkeen.
Hän houkutteli minua jo sukkasatoon, johon kyllä innostuinkin, mutten osannut ilmoittautua!!! Sukkia silti aloin neuloa, neljäs sukkapari on juuri nyt päättelyvaiheessa. Sainpas sisarenikin sukan puikoille Levin reissullamme pari viikkoa sitten. Hän on saanut jo kahdet sukat valmiiksi ja lisää on luvassa, jouluisiksi lahjoiksi!
Ja nyt sitten Lapaskuun tohinoihin, pääsin mukaan Tumpputupaan. Ensimmäiset lapaset pääsevät kutimille, kunhan tuo viimeinen sukka on valmis. Toivottavasti muutamat lapaset saan aikaiseksi, mitään suuria tavoitteita en itselleni aseta. Mukavinta on kun on kivaa puikoilla.

Satu H täällä!

Jaa, tarttis varmaan tehdä tänne joku esittely.. :)
Satu H olen, ikää 28v, Kokkolasta, Keski-Pohjanmaalta
ja blogi Satu H:n Väkerrykset löytyy täältä.

Koskaan en oo ollut mikään lapasten ylin ystävä, muttakun Jouluksi
aattelin tehdä muutamat parit lahjoiksi niin sillä sitten lähdin mukaan ryhmään.
Jospa täältä saisi tsemppiä ja inspistä, ideoitakin. Ja mistäs sitä tietää
jos vaikka innostuis tekeen itsellekin edes yhden parin.. :)

Meeri-rasatVaikka uhosin täällä valmistuvan joululahjoja, ekat aikaansaannokset tulevat ihan omaan käyttööni ja tosi tarpeeseen. Kuten huomaatte, meille on tullut talvi.

Malli on lainattu Marin Meeri-sukista, toimii se näinkin. Lankana raidoitettu 7 veljestä.

Jeps, sainhan edes jotain aikaan. Nyt ei ole stressiä loppukuun suorituksista :-).

Ps. En tiedä, ovatko nämä kintaat, tumput vai vanttuut. Avaan uuden tunnisteen "Rasat" :-).