Tunnisteista

Huomio rakkaat lapastelijat!
Muistakaahan merkitä postaukseenne tunnisteeksi 2012valmiit, kun esittelette valmiita lapasia ym.

lauantai 1. marraskuuta 2008

MinskuH myös mukana

Myös minä hypään suoraann Sukkasadon Hillokellarista tänne Tumpputupaan. Tavoitteena on saada kahdet lapaset valmiiksi. Toiset olisi huovutetut ja toiset jotkut palmikko-jutskat. Lisää minusta voi käydä kurkkimassa villavantus-blogissani.

Blogger-ohjeita

Jos tämä Blogger tuntuu vieraalta, niin vapaasti saa käydä tutustumassa tekemiini käyttöohjeisiin eilen päättyneen Sukkasadon sivupalkissa. Siellä on tietoa linkityksistä, kirjoittamisesta ylipäänsä (luokkatunnisteineen) jne.

Mukana

Hei kaikki tumpputupalaiset!

Olen Maartsi ja edesottamuksiani käsitöiden parissa voi seurata blogissani. Lapaskuuhun lähden realistisen vaatimattomin tavoittein: jos nyt yhdet tai kahdet lapaset tai kämmekkäät saan tehtyä, niin olen tyytyväinen. Eipä tässä kummempaa.

Tunnisteista

Tällaisen selityksen löysin ohjeista tunnisteiden/luokkien lisäämiseen, mulla kun tuo ulosanti ei aina ole selkein mahdollinen...

Miten lisään teksteihin luokat?

Kun kirjoitat blogitekstiä, lomakkeen alaosassa on Tekstin luokat -otsikolla merkitty tila. Anna haluamasi luokat pilkuilla erotettuina. Voit myös tuoda näkyviin kaikki aiemmin käyttämäsi luokat napsauttamalla näytä kaikki linkkiä. Lisää sitten luokkia napsauttamalla.* * *

Eli klikataan näytä kaikki, ja valitaan sieltä oma nimimerkki, valmis, mitä on tehnyt ja mitä nyt katsoo tarpeellisena.

Ei haittaa, vaikka jäisi välillä tunnisteita pois, käyn pitkin päivää kurkkimassa tilannetta (helpottaa kirjanpitoa, MINÄKÖ NETTIRIIPPUVAINEN...?) ja lisäilen sitten tarpeen vaatiessa puuttuvia tunnisteita... Ei kannata stressiä ottaa, jää niitä tunnisteita kokeneemmiltakin lapastelijoilta. Toivottavasti tästä on jotain apua asiaan...

apuemo Anna

Pyhäehtoon

lopuksi esittelen minäkin itseni. Pikaisesti. Meillä on pikkupakkasta ja koko päivän ulkonaolon jälkeen olo on viluinen. Saunaan pitäisi jo päästä lämmittelemään. ;O)
Tämän kotiäidin tekemisiä voi käydä kurkkimassa blogistani, jota pidän nimimerkillä Kesän lapsi. Tumpputempauksessa olen mukana ensimmäistä kertaa.

Tumppuilija esittäytyy

Pyhäinpäivä on illassa ja tämä tumppuilija ei ole saanut itseään esiteltyä. Toista kertaa tumppuilen yhteisesti. Meillä kyllä käytetään lapasia, mutta luulen että sopeudun tänne Tumpputupaankin ihan hyvin.

Tumppujen tarvetta on omassa perheessä ja lahjatumppujakin varmasti tarvittaisiin, joten tänään olen ottanut puikoille viimeisestä Novita lehdestä onteloneule-lapaset, joskin vartta muokkailin, teen sen pelkkänä joustimena. Lankoina ajattelin käyttää seiskaveikkoja, joita täällä Heimolassa majailee. Tavoitteeni olisi muutamia lapasia saada neulottua. Mitään stressiä en ai tumppuilusta ottaa.

Lisää tarinointia löytyy blogistani Hetkiä Heimolasta, tervetuloa kyläilemään. Oikein hyvää pyhäinpäivän iltaa jokaiselle.


Valmista ja INFOa...

Jee! Tumpputuvan lapastili on siis avattu.

Apuemokin sai avattua oman tilinsä, kuvan lisään huomenna, kämmekkäät valmistuivat elfin colorista. 4,5mm sukkikset

edit: kuva


* * *

Sitten infopuoleen...

Muistakaa lisätä niitä tunnisteita teksteihin! Helpottaa laskemista, ja muutenkin kiva, kun löytää tietyt mallit jne. helpommin. Esim. oma nimi ja mitä on tehnyt. Olen muutamiin teksteihin esim. lisännyt tunnisteita, mm. nimimerkin.

Tumppuilemisiin,

apuemo Anna

Esittäydyn... ja avaan samalla lapastilini

Hei!
Olen Linnéa, ja olen koukussa niin koukkuihin kuin puikkoihinkin. Tänäänkin olen jo tikuttanut itselleni uudet kämmekkäät, Fetching-malliset. Joko saa laittaa kuvan? Noh, tässä ne nyt ovat:


Malli oli minulle uusi, mutta todella helppo ja nopeatekoinen. Muutama jakso Star Trekiä, vähän Noro Silk Gardenia, ja minulla on uudet käpälänlämmittimet. Taidanpa tikuttaa vielä toisetkin, malli on niin kiva.

Lisää kuvia löytyy blogistani.

Heipä hei!

Olen Täti Sininen ja toista kertaa mukana lapastelemassa. Tarkoitus on tehdä ainakin yhdet lapaset Haaviston kirjasta. Huovutettuihin lapasiin on myös varattu lankaa. Lasten lapasia lahjaksi sekä palmikkolapasia on suunnitelmissa neuloa. Marraskuun lopussa sitten näkee, mitä täällä on saatu aikaiseksi. Paljon on kauniita malleja.
Blogini on Täti Sinisen käsityöt

Lentokala esittäytyy

Hei vaan kaikille!
Olen 23-vuotias kotiäiti/opiskelija Itä-Suomesta. Kotona vipeltävät kohta 2-vuotias Neiti, vuoden vanhempi kissaneiti ja toki myös mies. Blogini löytyy täältä, vaikka päivittyykin harvanlaiseen tahtiin tällä hetkellä.

Sukkasadon sadonkorjuu jäi aika vähäiseksi, mutta ajattelin korjata asian tässä kuussa. Neiti tarvitsee lapasia ainakin kaksi paria lisää, itselleni olisi myös tarkoitus saada tehtyä talveksi uudet lapaset. Aika on vähän kortilla, joten saa nähdä, täyttyykö tavoite...

Tellu esittäytyy!

Olen kohta 3-kymppinen kahden poitsun (5v ja 4v) äiti ja yhden miehen vaimo Kannuksesta.
Tykkään kovasti lapasten kutomisesta ja siksi päätin ekaa kertaa osallistua tähän lapaskuuhun. Tavoitteena olisi kutoa koko väelle Lovikka lapaset, mutta katsotaan miten käy. Tressiä en aio lapasista kuitenkaan ottaa, sen teen mitä jaksan ja viihtin. Yhdet lapaset on jo puikoilla, tavis tumput Novitan Four Seasons Syksy langasta.

Mutta, nyt puikot heilumaan. Lapastelu intoa kaikille!

JohannaS ilmoittautuu

Täällä ilmoittautuu kanssa yksi innostunut lapastelija :) Sukkasadosta siirryn minäkin suoraan Lapaskuuhun... Tosin siellä pyörin vielä nimellä JohannaV ;)

Vielä ei oo lapasia puikoilla, pitää ensin saada nuo kesken jääneet sukat valmiiksi (toivottavasti jo tänään...) Toiveissa ois saada muutamat lapaset lapsille (ja ehkä itsellenikin) sekä pukinkonttiin valmiiksi, mutta mitään paineita en aio tästä ottaa...

Juttujani voit seurata blogissani täällä :)

*Minä kans tumppuja tekemään


Eli sukkasadosta suoraan tumppusatoon...
Tarkoitus olis tehdä tumppu jos toinenkin pukinkonttiin.
Ihan perustumppuja kai pienillä virityksillä :)

Mun tumppusadon kertymistä voi seurata blogista.

ekat lähtee puikoille tänä iltana :)

T:Anni (Hokkapokka-blogista)

Projektista projektiin.

Sukkasato on saatu päätökseen, joten hypätään seuraavaan junaan. Osallistuin Lapaskuuhun viime vuonnakin, mutta en ehtinyt saada yhtään paria valmiiksi asti, en edes puikoille! Tällä kertaa aion yltää pidemmälle ja neuloa ainakin yhdet lapaset. Malli on jo valmiina - neuloin juuri uusimmasta Novitasta itselleni kivan palmikko-pampulapipon ja samaan sarjaan kuului myös vanttuut. Lapsikin ehkä tarvitsisi uudet kauppalapaset ja miehenkin kori täytyy tarkistaa.

Blogissa lisää.

Tervehdys!

Minä, Kati, lähdin nyt Lapaskuuhun ekan kerran matkaan. Olen suunnitellut neulovani useat lapaset, mutta en ota ressiä, jos en saakkaan aikaiseksi niin monia. Työn alla on tällä hetkellä päällyslapaset kuvioneuleella koristeltuna.

Minun elämän menoa voi seurata blogissani Katin käsistä.

Ei muuta kuin lapastelemisiin! =)

Esittäydyn

Olen 41vee (saisko ton numeron pienemmällä, pliis) kotiäiti Oulusta, kuusi kakaraa ja kissa. Niin ja mies, joka on tällä hetkellä kotona mutta nykyään paljon reissuhommissa. ;o)

Neulonut olen pienen (heh) ikäni. Ala-asteella tein ne ensimmäiset pakolliset lapaset, jotka muistaakseni hukkasin aika pian..
Seuraavat lapaseni tein lukion aikana/ jälkeen, kolmet lappalaislapaset lahjaksi (yhdet olen perinyt takaisin mamman kuoltua ja ovat nyt omassa käytössäni ;o) ).

Lappalaislapasten jälkeen palasin neulomaan villapaitoja ja -takkeja, kunnes omat lapset alkoivat tarvita lapasia, sukkia, pipoja ym. Nykyään keskitynkin enemmän näinhin pieniin juttuihin.


Lapaskuun aikana olisi tarkoitus neuloa ainakin parit lapaset itselleni. Eilen satoi lumi maahan, ja lapsille kaivettiin kaappien kätköistä toppakintaat esille.. ovat paremmat tälläisillä keleillä.. Mutta jos ehdin, neulon tietenkin myös lapsille.

Blogistani voit lukea lisää aikaansaannoksistani. ;o)

Tiinulinkin lapastelee

Hei vaan kaikki! Olen Tiinuli ja tykkään neulomisesta ihan hurjasti. Kaksi kuukautta on nyt tehtailtu sukkia,, tänään aloitetaan lapastelu. Kiva, sillä molempia tarvitaan näin talven lähestyessä. Tavoitteenani on ehtiä neulomaan ainakin kahdet lapaset.

Toivon tietysti pääseväni tavoitteeseeni, mutta parasta on kyllä tämä yhdessä neulominen !!

Kaisa taas kotikonnuilla

Hei vaan, ja terveisiä Helsingistä työreissulta! Siksi tämä kirjautuminen Tumpputupaan vähän viivähti.

Olen Kaisa ja kovin huono lapasten neuloja. Yhdet eevahaavistot olen aikaan saanut, mutta toiset näyttävät ufoutuvan... ;) Tarkoitus olisi kuitenkin tässä tempauksessa tehdä pukinkonttiin parit "enemmän peruslapaset". Kun emännöimäni Sukkasato päättyi viime yönä, on kauhean kiva päästä mukaan tempaukseen jossa saa olla rivijäsenenä.

Lisää käsityöhistoriaani voi lueskella Kerällä-blogistani. Ravelrystä löydyn nimellä pikkuK ja Novitan sivuilta Kaisa (pikkuK), kun joku on aina ehtinyt varata sen pelkän Kaisan...

Heli huhuilee!

Tuvassa näyttää olevan jo kuhina päällä!
Heli esittäytyy: 31-v, yhdenlapsen ja yhden miehen nainen. ;) Sukkasadon jäljiltä energiaa riittää. En saanut kuin 4 sukat kasaan. Täytyy petrata täällä tumppujen kanssa. Lisää juttuja blogissani.

Villanne esittäytyy

Nyt sitten onkin mukava vaihtaa alaa ja siirtyä neulomaan lapasia. Sukkia onkin syntynyt nopeaa tahtia. Neulekone on siinä oiva kaveri ohuille langoille.

Viime vuonna olin jo mukana Lapaskuussa, kahdet lapaset sain aikaiseksi. Nytkin pesue on kaipaillut uusia lapasia jo jonkun aikaa. Hätäpäissäni olen risoja lapasia jopa parsinutkin, siten olen nopeammin selvinnyt tämän syksyn lapaspulasta. Jos vaikka tänä syksynä saisin useammatkin valmiiksi tempauksen aikana. Taidan ottaa koneen avukseni lapasten tekoonkin. Saanpahan ainakin useammat tehtyä jatkuvaan tarpeeseen. Nyt voikin sitten lapastelu alkaa!

Neuleaiheista jutustelua ja kuvastelua löytyy blogistani. Tervetuloa piipahtamaan!
Hyppään minäkin suoraan tuolta Heinäladosta tänne Tumpputupaan. Lyhyen blogihistoriani toinen tempaus, blogini ja kaikenkarvaiset käsityöni löytyvät täältä.

Yhdet joululahjalapaset on tilauksessa, joten ne täytyisi vähintäänkin tehdä. Sukkasato jäi vähän vajavaiseksi, joten täytyy sitäkin puolta vielä paikkailla. Kotona elämää pitävät yllä kolme pojanviikaria ja saman verran karvantuottajia -sekä pitkäpinnainen mies.

perjantai 31. lokakuuta 2008

Sinikka tääl hei!

Eka kertaa olen mukana Lapaskuussa.Viimevuonna seurasin ku valmistu mitä ihanimpia lapasia.Nyt on hyvä alottaa lapastelu ku sukkasato päättyi. Olen tääl jo alottanut harjottelluu lapastentekoon ku mul on hahtuvaa ja niist tarkotus neuloo sit lapasii ja huovuttaa koneessa. Nyt oon löytännä sopivat silmukkamäärät ja kierrokset ja mieleisen pesuohjelman,eli tumppujen teko voi alkaa.Varmaan ohjeentynkääkin sit tulloo aikanaan.
Tarkotus ois neuloo noita hahtuvatumppuja itelle,lahjaksi......aika näyttää. Sit pojalle pitäs kans tehä lapasii ku entiset ovat käyneet pieniks tai hävinneet jonnekkin. Yhdet kirjoneulelapasetkin aattelin tehä ku löysin nätin mallin,harmi et en nyt löyä sitä täält mut jospa se vastaan viel tulis.

Blogini löytyy täältä.

Blogikutsuja matkalla?

Vau, onpas meitä paljon! Ihania esittelyjä ja enää reilu tunti aloitukseen. Itse tosin aion aloittaa vasta huomenna, en sentään aio valvoa yli puolen yön, ainakaan tarkoituksella :).


JOkunen matkaan lähetetty blogikutsu odottaa vielä vastausta. Joku voi toki olla netin ulottumattomissa tai haluaa muuten kirjautua mukaan vasta myöhemmin, mutta toiset ehkä malttamattomina odottavat blogikutsua.

Tumpputupaan olen kutsunut seuraavat 9 lapastelijaa, jotka eivät vielä ole mukaan kirjautuneet:
Kati(nkäsistä), Kaisa, Elina, Ipa, Sini Helmi, Marleena, Tellu, Rouva Oranssi, Kesän Lapsi.


Kinnaskoppaan on kutsuttu seuraavat 7 lapastelijaa:
Ansalanka-anna, Lotta-Mari, Sarastusta, Uhoava gnu, Satuh83, TiinaQ, Sirpale.

Jos kutsu löytyy postilaatikostanne, asia on OK!
Lähetin varmuuden vuoksi äsken kaikille näille edellämainituille kutsun uudelleen, mutta mikäli sitä ei vieläkään ala kuulua, hihkaiskaa!
Laittakaa hihkaistessanne mukaan ( tai erikseen sähköpostiini) vielä sp-osoite, niin voin tarkistaa, onko kutsuosoite oikea, vai puuttuuko siitä joku tuikitärkeä merkki.


Paikoillenne, valmiit................

Eva (Neulova äiti) esittäytyy..

Tulipa mieleen tulla esittelemään itseni myös.. Huomennahan saa alkaa jo tositoimiin!
Olen siis Eva, Neulova äiti. Ikää on 30 vuotta. Lapsia löytyy tästä perheestä 4 kappaletta, kaikki tyttöjä (8, 7, 5 ja 2 v). Lasten seassa koheltaa 8 kk:n ikäinen saksanpaimenkoira Pontus. Kissamme yrittää edelleen (4 kuukautta koiran saapumisesta) sulatella asiaa, eiköhän ne joskus toimeen tule keskenään.
Olen ensimmäistä kertaa mukana Lapaskuussa, suoraan Sukkasadon jatkeeksi.. :) Toivon, että saan aikaiseksi mahdollisimman monta lapasta, tumppua tai jopa sormikkaat! Meillä tuntuu olevan katoavaisia nuo lapaset, miksihän..? Jos myös aika riittää, niin toivottavasti myös lahjapaketteihin saisin jotain tehtyä. Ideoita tuntuu vain olevan enemmän kuin mitä on aikaa toteuttaa kaikki. Puolet siis varmaan unohtuu tehdä..
Tuotoksiani, laidasta laitaan, löytyy blogissani Äiti neuloo..kun ehtii! Tervetuloa vierailemaan, jos et ole vielä kertaakaan sinne eksynyt. :)
Iloista lapastelua kaikille!

Esikko tumppuilee

Hei vaan! Olen Esikko Villavaarasta. Lapaskuussa olen mukana nyt toista kertaa. Viime aikoina neulominen on jäänyt sukkiin ja lapasiin. Jospa pitkästä aikaa kokeilisi tehdä vaikka yhdet kirjoneulelapaset. Mukava on myös tehdä palmikkojuttuja ja kevyesti huovutettuja lapasia. Tavoitteena voisi olla kolmet lapaset. Pienin, ekaluokkalainen, onkin mestari kadottamaan käsineitään.


Hei kaikille!

Olen Heidi ja oma blogini on nimeltään Kutomus . Täällä lapastelussa olen mukana ensimmäistä kertaa :) . Tavoitetta en sen kummemmin itselleni aseta, tai no, ehkä sen verran että ainakin yhdet lapaset olisi kiva saada tämän tempauksen aikana valmiiksi.

Mukavaa Lapaskuun alkua! :)

Talutinkin esittäytyy

Olen Talutin, Taluttimen tuotoksia blogista. Mukana olen toista kertaa. Tarkoituksena olisi neuloa ainakin muutamat lasten kokoiset lapaset ja ehkä mahdollisesti yrittää tehdä joululahjaksi muutamat lapaset.

Mohariina mukana

Olen mukana toista kertaa, viime vuonna olin mukana nimellä Manta. Viime vuonna olin blogiton, olen nyt pitänyt Levottomat sormet -blogia tämän vuoden alkupuolelta.

Olen kahden urheilevan nuoren äiti, lasten useiden harrastusten myötä on tarvittu (paljon!) arpajaispalkintoja ja tuotteita myyjäisiin. Koska puikot heiluvat ahkerasti, olen neulonut lapasia, sukkia, pipoja ja muuta pientä palkinnoiksi ja myyjäisiin. Pidän sukissa ja lapasissa myös lähisuvun ja jonkun verran lapasia menee lahjoiksi lasten kavereillekin.

Enimmäkseen neulon muille, nyt ajattelin kerrankin neuloa itselleni palmikkolapaset. Jos oikein innostun, neulon itselleni myös kauan listalla olleet sormikkaat. Lapaskuun aikana yritän tuhota vanhoja lankavarastoja, lankaa on riittävästi.

Miia-Rebekka täällä hei!

Täällä House Of The Blue Wildsin Miia-Rebekka. Olen 26-vuotias kahden tytön kotiäiti Etelä-Pohjanmaalta. Lapaskuussa oon nyt mukana ihan ekaa kertaa ja vähän jännittää, koska harvemmin tulee lapasia neulottua.
Harrastan neulomisen lisäksi kaikenlaisia tietokonehommia, marsuja, sisustamista ja lukemista. Jos jollakulla tulee jotakin asiaa, minut tavoittaa blogini kautta sekä Ravelrystä nimimerkillä MiiaRebekka.

Lapaskuun tavoitteena mulla olis saada edes nuo miehen kirjoneulelapaset valmiiksi. Tietenkin pukinkonttiin olis kiva saada täytettä lapasten muodossa.

Heippa vain kaikille!

Sonja esittäytyy

Olen Sonja, 34-vuotias puuhastelija pääkaupunkiseudulta. Perheeseen kuuluu lisäksi mies ja pikku prinsessa kohta 3 v. Lapaskuussa olen mukana ensimmäistä kertaa ja tavoitteena olisi neuloa muutamat lapaset omiksi tarpeiksi ja ehkä pukinkonttiinkin. Lankoja löytyy jo valmiiksi, joten tarkoitus olisi ensisijaisesti käyttää jo olemassa olevia, vaan ehkä sinne lankahyllyllekin eksyn vielä... Ainakin huovutettuja lapasia olisi tarkoitus tehdä, hahtuvaa ja huopasta kun löytyy lankavarastosta. Neulomista olen taas alkanut aktiivisemmin harrastaa lapsen syntymän myötä, isoin projekti toistaiseksi on villahaalari, josta puuttuu enää hihat.

Blogin voisin yrittää jossain vaiheessa saada aikaiseksi, sellaista ei vielä ole. Lapasintoa kaikille!

Langanluonnin Nna tumppuilee

Salainen toiveeni toteutui, ja pääsin tänne Tumpputupaan. :) Eli minä olen Langanluonnin Nna. Lapaset eivät ole neulottaessa suuria suosikkejani, koska niiden kokoa on niin vaikea arvioida. Viime vuonna tähän aikaan yritin epätoivoisesti neuloa kynsikkäitä miehelleni. Vasta versio kolmosen kelpuutin pakettiin. Otin kuitenkin tavoitteeksi neuloa kahdet lapaset marraskuun aikana. Haluan kokeilla ainakin Ailin lapasia.

Lapasintoa toivotellen Nna

Nyyti täällä hei.

Olen Nyyti, taikka siviilissä Kiti, joten saa kutsua silläkin nimellä. Olen 21-vuotias toisen ja samalla viimeisen vuoden pukuompelijaopiskelija Helsingistä ja innostunut kaikenlaisista käsitöistä. Käsityöblogini löytyy täältä.

Kaksi hevostani, 19-vuotias Oili ja sen viimekesäinen varsa Eevi vievät hyvin suuren osan siitä vapaa-ajastani, mitä minulle koulun jälkeen jää (sielläkin joutuu useampana iltana olemaan yliaikaa), joten ihan hurjia tavoitteita minulla ei Lapaskuun suhteen ole. Itselleni tuskin pahemmin lapasia teen, ajankohtaisempia ovat nyt joululahjat. Jos parit-kolmet saisi neulottua, niin olisin ihan tyytyväinen. Muitakin joululahjoja kun joutuu siinä sivussa tekemään, ettei tule liian kiire.

Korttitehtaan Hanne esittäytyy

Hei vaan kaikille!
Olen 30v. kolmen lapsen äippä täältä Joensuun seudulta. Neulominen ja virkkaaminen on ajankohtaista näin loppusyksystä ja monta iltaa onkin mennyt tuolla sohvan nurkassa sukkasatoa keräten. Sukat alkaa tympimään jo pikkuhiljaa, joten nyt onkin sopiva aika siirtyä lapastelemaan!
Tavoitteenani on tehdä parit huovutetut lapaset ja poika haluis pääkallolapaset...saa nähdä miten käy, mihin aika antaa myöten ja käsi kestää :) Blogini löytyy täältä sekä täältä.

torstai 30. lokakuuta 2008

Iltaa kaikille!

Olen Tarja ja blogini löytyy täältä
6 lapsen äitinä ja1 miehen vaimona tumppujen väsääminen on minun tehtävänäni.Olen aina inhonnut lapasten tekemistä,jostakin kumman syystä.Nyt näin varttuneella iällä on innostus jopa kirjoneulapasiin virinnyt.En lupaa määrää,luinka paljon lapasia aion neuloa...toivottavasti paljon : D

Sateisen illan keskeltä...

Huh, meinasin mennä nukkumaan ilman, että huomasin kutsun tulleen. Onneksi järki voitti ja tarkastin sähköpostini. Kiitokset emolle kutsusta!

Miulla on tarkoituksena neuloa kolmet lapaset ja yhdet sormikkaat - katsotaan ehdinkö... Kahdet neulon kesällä koolaamastani seitsemästä veljeksestä. Langasta tuli öklön vaaleanpunaista, mutta kummitytöt haluavat juuri siitä langasta lapaset. Kolmannet lapaset aijon neuloa rakkaan Haaviston malleista ja sormikkaiden ohjeen olen löytänyt Mary Oljelta.
Lapasia olen neulonut "aina" ja ne kuuluvat vieläkin suosikkeihini. Etenkin perinnelapaset kiinnostavat. Muutama vuosi sitten tilasin langat Kainuun lapasiin (ja neuloinkin), mutta lankaa jäi jäljelle villapaidan verran ja muutenkin lapaslankoja on miulla ehkäpä eniten, joten uusia en tätä tempausta varten osta - kai!
Blogini on täällä. - tervetuloa käymään!

Anu ilmoittautuu!

Heips!

Täällä kirjoittelee 24-vuotias pian valmistuva opiskelija Oulun seudulta. Perheeseen kuuluu avomies ja kolme ihanaista kissaa :)

Ensimmäistä kertaa olen mukana Lapaskuussa, ja tämä on toinen yhteistempaus, johon osallistun. Sukkasatoa olen ollut keräämässä parin viime kuukauden ajan, ja nyt on kiva siirtyä lapasten pariin. Tosin yhdet sukat on vielä puikoilla ja yritän saada ne huomisen aikana valmiiksi. Lapasia olen neulonut melko vähän, sillä en tykkää peukun tekemisestä :D Lapaskuun aikana on tavoitteena tehdä ainakin parit Haaviston perhoslapaset. Saapa nähdä, miten kirjoneule sujuu, kun siitäkään ei kauheasti kokemusta ole.

Blogini löytyy täältä ja Ravelryssä olen nimimerkillä einju. Kuulumisiin!

Worsted Knitt tervehtii kanssalapastelijoita

No niin, josko sitä esittäyisi hiukkasen!

Olen Worsted Knitt, suomalainen Saksassa ja neuloja ts. kutoja jo melkein kaksi vuotta :D Viime kuut meni Sukkasadossa, kesä Summer of Socksissa, joten muuta kuin sukkia olisi jo tarve päästä tekemään.

Olen luvannut kämmekkäitä hyväntekeväisyyteen, jokusia pitäisi olla valmiina 16.11 ja jokusia vielä kuun loppuun. Että kämmekkäitä olisi työlistalla! Myös parit lapaset pitäisi saada valmiiksi pukinkonttiin. Siinä sitä sarkaa Lapaskuulle!

Päivittelen lapasiani myös blogiini www.worsted-knitt.net.

Matleena täällä hei

Hei kaikki tumpputupalaiset ja muut! Olen Matleena ja blogini on Lankapirtti. Ilmottaudun innolla lapastelemaan minäkin, kun noita sukkia on tässä jo pari kuukautta väsätty, niin on mukava vaihtaa kaavaa. Aiemmin en ole ollut mukana Lapaskuussa ja muutenkin olen aika noviisi näissä yhteisprojekteissa (mukana vain tämän syksyn Sukkasadossa).

Mitään tarkempia suunnitelmia minulla ei ole, millaisia ja monetko lapaset tulevat valmistumaan puikoiltani, sen saa marraskuu näyttää. Aloittaa meinaan kuitenkin kummitytön lapasista, joihin on langat valittu, mutta malli on vielä auki. Toinen työ, jonka olen aikonut tehdä, on Kainuun kukkalapaset. Haaviston kirjaakin olen silmäillyt pohtien, mitä malleja toteuttaisin. Lapasten tarvitsijoita on useita, perheessä ja muissa sukulaisissa, joten saan lapastella sydämeni kyllyydestä.

Sukkasadossa oli minusta yhdessätekemisen riemun lisäksi sekin mukava puoli, että tutustui moniin uusiin blogeihin ja bloggaajiin. Sadonkorjuun aikana pyrinkin tutustumaan mahdollisimman moneen uuteen blogiin ja niin aion tehdä nyt Lapaskuunkin aikana. Joten lapastelemisiin! Poikkea Lankapirtissäkin! :)

Ellimelli esittäytyy

Olen aika tuore käsityöbloggaaja, mutta kaikenlaisia käsitöitä olen tehnyt jo alle kouluikäisestä. Omena ei putoa kauaksi puusta, sillä äitini on käsityönope. Olen koulutukseltani artesaani ja leipänikin tienaan käsilläni.

Neule tai virkkuu kulkee mukana joka paikkaan. Aika tulee käytettyä hyödyksi eikä harmita odottelukaan, kun on jotain tekemistä. Olen keskeneräisten käsitöiden kruunaamaton kuningatar sekä lanka- ja kangashamsteri.

Joululahjat on tehtävä käsin, tottakai. Tänä vuonna moni saa lahjaksi rasat, joita jotkut lapasiksi tai tumpuiksikin nimittävät. Sukulaisten ja ystävien on syytä pysytellä poissa täältä lurkkimasta!

Oma blogini löytyy osoitteesta ellimelli.vuodatus.net.

Esittäydyn minäkin

Heippa kaikille! Olen Kristiina ja muita juttujani voit lukea blogistani Villaista. Olen toista kertaa mukana Lapaskuussa ja tänä vuonna tavoitteena olisi saada edes yhdet lapaset aikaiseksi. Kaikki muu on sitten plussaa. :) Enemmänkin olisi haaveissa ja toteutusjonossa, mutta koska gradun deadline lähestyy uhkaavasti, ei neulonta-aikaa ole niin paljon kuin haluaisin... Ja keskeneräisiä on ihan_liian_monta lojumassa pitkin kämppää ja uudet inspiraatiot vain suhisevat päässä. ;) Haaviston lapasia tai muita kirjoneulelapasia olisi kiva testata, mutta kirjoneule ei kyllä ole vahvimpia puoliani. Toisaalta kaapelitkin kiinnostaisivat ja jos aikaa jää, niin aina olisi tilaa uusille käsineillekin. Katsotaan mikä on fiilis lauantaina ja sen mukaan sitten aloitan jotain. Lapastelemisiin!

Esittelyä


Hei,

kiva tulla mukaan lapaskuuhun ja Tumpputupaan, olenkin täällä ensikertalainen. Olen savisuti, Saven vaivantaa ja pensselin vetoja-blogista. Neulon kausittain paljonkin, yleensä neulon netin ääressä ja samalla katselen blogeja ja välillä kirjoittelenkin. Viime aikoina on tunnetusta syystä tullut tehtyä eniten sukkia, toki joku huivineuloskin ja villatakki on kesken, toivottavasti ei ikuisesti.

Tavoitteeni on tehdä ainakin yhdet lapaset mitkä lupasin ystävälle ja muutamat rannekkeet ystäville ja ehkä itsellenikin. Toivottavasti saan aikaseksi jotain myös hyväntekeväisyyteen. Kuukausi on lyhyt aika ja on paljon muutakin hommaa mutta yritän tehdä edes jotain.

Lapasia lapasia!

Hellurei! Olen Makepeace75, kolmekymppinen neuloja pääkaupunkiseudulta ja olen toista kertaa mukana lapastelemassa. :o) Pääasiassa neulomisvimmani kohdistuu sukkiin, mutta lapasiakin olen urani aikana tehnyt useamman parin, myös omasta päästä. Lapastelu onkin mukavaa, sillä olen ollut mukana tämänkin vuoden sukkasadossa ja on ihan mukavaa vaihtaa lajia välillä. Tosin muutama sukkapari pitäisi kyllä vielä tehdä..

En aio ottaa lapastelusta paineita; jokainen pari on plussaa. :o) Suunnitelmissa on kokeilla ainakin Kristelin suunnittelemia lapasia, joiden ohje ilmestyy muistaakseni Knotions-nettineulelehdessä marraskuun alkupuolella. Nimeä en tietenkään tähän hätään muista, mutta näissä lapasissa on kaunis medaljonkimainen palmikkokuvio käden päällä. (Kuvia löytyy jo nyt Ravelrystä.) Se kuuluisa Haaviston lapaskirjakin hyllystäni löytyy ja sielläkin olisi monta mieluista mallia, samoin virolaisissa Kirikindad-kirjasissa.. Eiköhän sopivaa neulottavaa siis löydy. ;o)

Lisää höpinöitäni sekä valmistuneita käsitöitä löytyy blogistani Makepeace - pistoja ristissä. Tosin tämähän on neulepolkkaajan kannalta hankalaa aikaa: pukinkonttiin valmistuu (ainakin toivottavasti) kaikenlaista, mutta kun niitä ei voi esitellä blogissa..

Lapastelemisiin!

Ultsi esittäytyy

Hei, olen Ultsi, 40+ v Pohjois-Kymenlaaksosta ja toisen kerran mukana Lapaskuussa. Suunnitelmia Lapaskuun varalle on paljon, mutta olen tyytyväinen kun saan edes yhden suunnitelman toteutettua. Ykköslapasina aion kokeilla Tuulian kauniita Deep in the Forest -lapasia. Langaksi olen ajatellut Pirkanmaan kotityön ohutta Pirkkalankaa, väreinä tumma harmaa ja punertava. Olen jo hieman tehnyt mallitilkkua ja tiheys on vielä hakusessa. Toinen suunnitelma, jos nyt saan nuo ekat ensin tehtyä, olisi Vespergyle-lapaset. Lanka niihin on vielä hiukkasen mietinnässä. Eli haasteita riittää..

Esittelen aikaansaannoksiani Näpertelyä-blogissani ja Ravelryssa olen Ultsi.

Apuemolta terveisiä!

Tervetuloa kaikille!

Tumpputuvan toinen apuemo/laskija siis esittäytyy...

Anna, 31v, 3 lapsen äiti Länsi-uudeltamaalta. Neulonut olen aiemmin on/off, mutta 2005, nuorimmaista odottaessani innostuin muutaman sukan verran, varsinainen buumi iski kylläkin vasta marraskuussa 2006. Lähtökohtana 150g 7veikkaa ja nyt +17kg.

Lapaskuussa olen mukana kolmatta kertaa. 2006 4 paria, 2007 7 paria ja nyt jos sais aikaiseksi vielä enemmän... Ottajia löytyy omille muksuille 2-3/nuppi, pikkusiskolle, ex-kälylle ja anopille... En mä suuruudenhullu ole... =D

Blogi löytyy: Annan elämää...

Anna

Esittelyni

Hei osallistun ekaa kertaa lapaskuuhun, olen tänä vuonna 30v täyttävä 4 lapsen äiti Helsingistä. Viimeisen villahousun laskettuaika on 7.2.09 Olen hurahtanut neulomiseen ihan totaalisesti ja aikaisemmin neulonut vain villasukkia ja villavaippahousuja. Nyt osallistun mielelläni kaikkeen neulontaan liittyviin tapahtumiin :)

Lapasia alkaa sitten pukkaamaan, innolla odotan o/

Ihkauusi blogi löytyy täältä http://pepsun.blogspot.com/

Villapiika esittäytyy

Hei! Myös minä olen kahden prinsessan äiti ja vielä nipin napin 36-v :) Tyttöni ovat jo 5- ja 7-vee ja perheeseen kuuluu myös mieshenkilö. Lapaskuuhun osallistun nyt ensimmäistä kertaa ja tarkoituksena olisi saada kaikille perheenjäsenille ainakin yhdet lapaset, ja pukinkonttiikin vielä villa-allergikkosiskolle yhdet puuvillaiset. Aika kova tavoite minulle, ihan himoneuloja kun en vielä ole... Mutta hauskaa siis nähdä miten tässä käy ja kiva ylipäänsä olla mukana! Vähän olen ottanut etumatkaa - eilen illalla sain alulle kiinnostavia tasona ja neljässä osassa plus peukalot (?) tehtäviä lapasia drops-ohjeella. Ideanani tässä koko kuukauden aikana olisi hyödyntää olemassa olevia lankavarastoa ja tehdä kiinnostavia yhdistelmiä & pintoja mitä erilaisimpien lankojen avulla. Hauskaa siis. Mukavaa päivää kaikille! Villapiika

TuijaM esittely

Hmm, saako jo esittäytyä?

Olen 36v äiti-ihminen, perheessämme on kaksi pikkuprinsessaa sekä isäntä. Päivisin käyn töissä ja iltaisin yritän istua sohvan nurkassa neulomassa edes hetken. Harrastan paljon kaikenmoista käsityötä, viime aikoina Sukkasadon Hillokellari on ollut päällimmäisenä neulontakohteena. Yritän kuluttaa noin 16kg sekalaista lankasäkkiä hieman vähemmäksi tavalla tai toisella, ja hillitsen itseni lankahyllyillä jo aika kohtuullisesti..

Lapaskuun tavoitteena on tehdä lapaset omalle perheelle. Keväällä hankkimani Haavisto on vieläkin liki korkkaamatta, joten jos sieltä kaivaisi inspistä esille. Tavoite siis jämälangoilla ja jo olevilla välineillä puikotella.

Blogiini voi käydä kurkistamassa täällä. Viimeaikoina olen nautiskellut raksailusta, mutta nyt on paluu pehmeisiin edessä.

lapastelun iloa kaikille!
TuijaM

Samma är här :)

Heipä hei!

Olen Samma ja blogini on Samma här.
Vaikkei mulla olekaan tumppujentekokokemusta oikeastaan nimeksikään, niin nyt ajattelin ottaa asiakseni osallistua Lapaskuuhun.
Tarkoitus olisi tehdä itselle yhdet tumput/sormikkaat ja yhdet tumput lahjaksi.
Saas nähdä kuinka käy :)

Mukavaa Lapaskuuta kaikille!

keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Ihan pian

Moi taas!

Avasin eilen illalla kaksi alablogia lapastelijoille. Helin ehdotuksesta alablogien nimet ovat nyt Kinnaskoppa ja Tumpputupa.
Hienot nimet, vai mitä!
Muitakin hyviä ehdotuksia tuli, kiitos kaikille nimiehdotuksia tehneille!!

Siis meillä on nyt Kinnaskoppa ja Tumpputupa.
Kinnaskopassa apuemännöivät Villasukka ja Niina, Tumpputuvassa apuemännöivät Ixu ja Anna.

Lapaskuu on edelleen pääblogi, josta löytyvät kaikkien osallistujien nimet ja yhteys blogeihin.

Pääblogissa tiedotetaan lapaskuun asioista ja toivon mukaan kirjanpitokin pysyy suunnilleen ajan tasalla. Tilastoinnin suhteen olen toiveikas, mutta ehkä hieman skeptinen, sillä ainakin kahtena aiempana vuotena lapasia on syntynyt kerta kaikkiaan niin paljon, etten minä aikanaan ihan täsmälleen tainnut laskuissa pysyä. Tällä kertaa tosin apuemojen tarkkaavaisuus saattaa auttaa asiaa :)?

Ensimmäiset kutsut ovat jo lähteneet apuemoille. Pääsette sisustamaan ja hääräämään blogeissa, kun olette vastanneet kutsuun ja sen jälkeen olen lisännyt teille emo-oikeudet.
Olen välillä poissa paikalta lasten kuljetuspuuhissa, mutta yritän kyllä seurata tilannetta.

-------------

Marelo on luvannut lahjoittaa 1 yllätyspalkinnon kaikkien osallistujien kesken arvottavaksi. Kiitos lahjoituksesta!
Minä myös lahjoitan yhden palkinnon arvottavaksi kaikkien niiden kesken, jotka saavat aikaan vähintään yhdet lapaset.


Tämä ei ole kilpailu. Pidetään siis hauskaa tumppujen ja kintaitten parissa, kokeillaan uusia malleja ja ohjeita, annetaan vinkkejä hyvistä lapasnikseistä toisillemme.
Pidämme kuitenkin kirjaa yhteislukumäärästä, sillä onhan hauska tietää, miten paljon kädenlämmittimiä saamme kuukauden kuluessa aikaan tällä joukolla.

Laskentaa auttaa, jos raportissa ilmoitatte selvästi tunnisteiden avulla, minkälaiset kädenlämmittimet olette saaneet valmiiksi!! Lukumäärästä voitte myös itse pitää pientä kirjanpitoa.

-------------

Blogikutsuja saattaa jo tänään illalla lähteä liikkeelle, viimeistään kuitenkin huomenna ja ylihuomenna pitäisi kaikkien ilmoittautuneiden saada ilmoittamaansa sähköpostiin kutsu.

Seuratkaa ko. kutsua, kirjautukaa Bloggerin käyttäjäksi ja heti sen jälkeen voitte esitellä itsenne, lapastaktiikkanne ja kertoa, millaisia mietteitä teillä on vaikkapa lapassaaliin suuruudesta.

Lapastelu alkaa siis virallisesti marraskuun 1. päivänä, joten sen jälkeen aloitetut lapaset tulevat mukaan laskuihimme.
Toivottavasti saamme paljon lämpimiä etutassunlämmikkeitä aikaan marraskuun aikana.


Lapastelemisiin!

Helmis

tiistai 28. lokakuuta 2008

Lapaskuun alablogi Tumpputupa

Tähän blogiin kutsutaan puolet mukaan ilmoittautuneista lapastelijoista.
Tervetuloa!