Tunnisteista

Huomio rakkaat lapastelijat!
Muistakaahan merkitä postaukseenne tunnisteeksi 2012valmiit, kun esittelette valmiita lapasia ym.

maanantai 1. joulukuuta 2008

Melkein Kainuun kukkalapaset


Ei yhdeksää väriä kuten ohjeessa, mutta viisi kuitenkin. Ei kierrereunaa eikä hapsuja. Silmukat ohjeesta ja kuvio. Neljännen eli sen puolikkaan kukan halusin jättää pois, kun en tahtonut tynkää. Tein siis yläreunaan pelkkää pohjaväriä. Ranneosa on tasona ainaoikeinneuletta ja sitten sukkapuikoilla normaalisti loput kaavion mukaisesti. Peukussa lopetin myös kuviot kuuden kerroksen jälkeen. Pakko oli sitten kaventaa silmukoita, yksivärisenä mulla kasvaa tiheys tosi paljon eli olisi tullut paukapäinen peukku.


Puikot 3.25 mm Knitpicks Harmonyt, langat omasta varastosta yhteensä 65 g: ruskeaa, vihreää ja vaaleanpunaista Nallea, vihreän-ja violetinkirjavaa Nalle Coloria.


Valmistuivat raivoisan loppukirin ansiosta lapas(marras)kuun puolella, vähän ennen puoliyötä päättelin viimeiset hriljoona langanpäätä. Äiti on syntynyt lusijaksi (Lucian päivänä) ja ajattelin postitella nämä synttäriksi hänelle. Koko on pieni naisten koko. Muistiin: jos tekisin omiin käsiin sopivat, puikot ja lanka isommaksi tai sitten näin napakat lapaset mutta lisää kerroksia yläreunaan.


Kivaa oli! Kiitos seurasta.
Näin asetin itselleni tavoitteita lapaskuun alussa: "Muina suunnitelmina olisi vaikka kaikille kolmelle tyttärelle jotkut tumput pukinkonttiin. Esim. Esikoiselle yksinkertaista palmikkoa, Keskilapselle Chevalier ja Kuopukselle huovutetut lapaset.Tuossa tavoite: 3 lapaset ja 2 kämmekkäät.Lisäksi himottaisi tehdä jotkut sormikkaat itselle, ohuesta sukkalangasta, mutta aikapula taitaa olla." Näistä siis tein nuo kahdet kämmekkäät ja itselle sormikkaat ja kyllä neljät lapaset, mutta Kuopus on vielä ilman.
Puikoilla on kesken puolitoista siililapasta ja kaksi paria siitä pitäisi valmistua, jotta Kuopus ja ystävänsä saavat jouluksi ne. Siispä jatkan lapastelua muiden neuleiden ohessa. Enemmänkin olisi ehtinyt jos ei olisi tullut tehdyksi pitsihuivi, koiran paita ja yksi pipo lapasten ohessa - sekä käytyä kolmet juhlat tässä kuussa. Intoa olisi: ihanat kukkalapaset, huovutettuja lapasia, Keskilapselle luvatut pääkallolapaset. Ja sormikkaita pyytää kaikki. Ei maailmasta neulemallit lopu neulomalla - eikä mulla lanka kaapista!

Ei kommentteja: