Tunnisteista

Huomio rakkaat lapastelijat!
Muistakaahan merkitä postaukseenne tunnisteeksi 2012valmiit, kun esittelette valmiita lapasia ym.

lauantai 12. marraskuuta 2011

Vihdoin jotain valmista

Kummasti se vaan taas tässä kesti ennen kuin mitään valmista Tumpputupaan syntyi. Nyt kuitenkin ensimmäiset lapaset ovat valmiit.Olin päättänyt, että ensimmäisenä neulon kämmekkäät, mutta ei se vaan kirjoneule niistä langoista onnistunut, kun aina kun ehti neulomaan oli jo pimeää.


Nämä isännän lapaset on neulottu Seitsemän veljestä Polkasta (väri 814) En ole ennen Polkasta lapasia neulonut, mutta isäntä ihastui tähän lankaan ja olihan hänen lapasensa saatava.


Isännän polkat
Malli: Novitan peruslapanen

Lanka: 7 veljestä polkka väri 814

Menekki: 84 g

Puikot: 3,5 Novitan bambu


Eilen illalla otin puikoille Kainuun kukkalapaset, malli on ollut Suuressa käsityölehdessä 2006 ja silloin totesin, että Seiska veikka sopii malliin oikein hyvin. Kyllä se kirjoneulekin onnistuu kun on oikean väriset langat.Isänpäivän aaton terveisin seijap


No niin...nyt olen mukana minäkin.

Rannekkeet valmiit,tuli jo tehtyä yhdet,mutta ne tytär nappasi ennekuin kerkisin edes ottaa kuvaa niistä.

perjantai 11. marraskuuta 2011

Helmiä jouluksi

Kardemummalla on punaiset lapaset helmikoristein.
Jotain todella jouluista.
Mitähän sitä seuraavaksi?

Valkoiset lapaset

Valkoiset lapaset Viking Eddagarn -merinolangasta, 24 grammaa, puikot 2,5, silmukoita 40, lasten koko.

Kämmekkäät

Neuloin isoimmalle poijjalleni kämmekkäät. Nämä oli suht nopeat tehdä paksusta langasta (teetee Pallas).


Lisää kuvia ja muuta blogissani. ;o)

Lumin Hittavaiset


(Latasin kuvaa koko päivän! Netti "vähän" tökkii.) Ullaneuleen Hittavaiset. Parivuotiaalle veljentytölle aluslapasiksi tai kauppanmenolapasiksi, aika ohuet. Novitan Nallea 31 g, puikot 2,5 mm. Oli aivan käsittämättömän kapeat ennen kuin blokkasin aika tiukasti pahvinpalasten päälle. Lisäsin intialaisen peukkukiilan, joka olikin tosi kiva. Teen sellaisia toistekin.

Tuli tarve hautajaishuiville. Lapastehdas saattaa jäädä jalkoihin.

(Ja nyt tää ei julkaise tätä. Kuvaamiseenkin meni monta päivää, ei uskois, tyydyin tommoseen kuvaan kuitenkin. Mikä tässä nyt vastustaa?)


Eilen valmiina ekat tänne

Mutta -valivali- en jostain syystä päässyt kirjoittamaan blogiin mitään. Antoi jotain virheilmoitusta. Mutta nyt tässä ystävän tumput ihan valmiina kuvattuna. Saas nähdä milloin nämä haetaan. :) PS: Vein perille asti talven tuloa odottamaan.

Tehty: 7. - 10.11.2011
Lanka: Novita Isoveli
Puikot: 5 mm bambusukkikset
Ohje: Novita + kuvio uudesta Modasta

Eka kinnaspari valmiiksi

Tässäpä ensimmäinen pari valmiina esiteltäväksi. Lankoina musta 100% 2-kertainen lanka ja punainen varmaan 7-veljestä. Ei varmaa tietoa kun vyöte puuttui. Painoa parilla 86g.

Saldot päivitetty

Tämän apuemon ensimmäinenkään lapaspari ei ole vielä päässyt puikoilta, mutta Tumpputuvassa on yhteensä ylitetty jo kuudenkymmenen parin rajapyykki! Vautsi teitä!

Laskeskelin tuossa äsken saldoja ja tällä kertaa olin hiukan tiukkis ja laskin saldot vain niistä blogiposteista, joissa on tunniste 2011valmiit. Muistakaa siis lisätä oikea tunniste viesteihinne! Jos omalla kohdallasi saldo näyttää nollaa, vaikka olet lapasista kertonutkin, tarkistapa oman tekstisi tunniste. Sen jälkeen laita vaikkapa tähän postaukseen kommenttina, että emo on hyvä ja laskee lapaset mukaan. :) Unohduksia sattuu ja ihmisiä tässä vain ollaan, joten vaikka tunniste olisikin unohtunut, saadaan lapaset varmasti laskentaan vielä mukaan.

Nyt ensin ruuanlaittoon ja jos sitten alkaisi pikkusormea tikutella...

torstai 10. marraskuuta 2011

Lapaset nro 2
Nämä lapaset tein Novitan punaraita Seiska Veikasta nro 888. Peruslapaset naisten koko.


Ja nää on mun omat ;)

Punaiset lapaset

Punaisesta Maija-langasta, 41 grammaa, silmukoita 40, puikot 3,0.

Ainakin puolikas pari


HUOM! En tiedä voiko näitä laskea mukaan, kun aloitin nämä jo viime vuonna ja sain silloin toisen tumpun peukaloa ja resoria vaille valmiiksi. Mutta esittelen kuitenkin... Eli äsken pesukoneesta saapuivat Villa Laurilan kainuunharmas-hahtuvasta neulotut ja huovutetut lapaset paremmalle puoliskolleni ulkohommiin. Resori on Jämsän Huopatehtaan Retu-lankaa (vastaa 7 veljestä). Lankaa näihin kului yhteensä 139 g. Enemmänkin olisivat kyllä saaneet huopua, mut meneehän näihin ainakin toiset hanskat alle.

Porolapaset

Ohje Novita talvi 2011, lanka Novita 7 veljestä, langanmenekki 68 g. puikot 3,25 ja 3,5.


Puhtaat, valkeat lapaset

Lanka: 7-veljestä, 64 g.
Puikot: 3 ja 3,5 bambut
 
Kokeilin Marjan ohjetta ja kyllä, kauniit lapaset sillä saa. Blogissani tarkemmin näistä lapasista.

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Oijoi! Ensimmäiset valmistuivat! =)

Olen ollut niin uppoutunut villasukkien tekoon (en kylläkään sadossa ollut mukana) että vähän jännitti liittyä tähän Lapaskuuhun.. Mutta sain ensimmäiset kämmekkäät tehtyä ja kyllä innostutti tekemään AINAKIN toiset. Malli on KäsityönABC lehdestä otettu ja sydän on tempaistu Pieni Suuri Neulekirjasta. =)

Schoppel Wolle - Miro uFach 50g
Sitten seuraavan parin kimppuun.... =)

Kolmannet kirjoneulelapset

Kolmannet kirjoneulelapaset Nalle-lankaa. Lisää niistä blogissani .

Toiset valmiina

Nämä ovat ihan perustumput, aikuisten kokoa ja lankana 7veljestä raita, väri punainen, vaikkei sitä ehkä kuvasta voisi päätelläkään. Somisteeksi tein pari pintaneulekuviota satunnaisiin kohtiin kämmenselälle ja lopuksi pistelin muutaman koristepiston peukalonsyrjään. Malli on siis täysin omasta päästä vetäisty.

Otin kuvan liian valoisassa paikassa lähellä kattolamppua eikä salama suostunut toimimaan, mutta kaksi tumppua tässä on, uskokaa vaan! Ehkä panen toisenlaisen kuvan omaan blogiini.

TanjaV:n ensimmäiset

Yhdet naisten tumput olen saanut aikaiseksi, vieläköhän toiset tässä kuussa ehtisi neuloa.. Lisätietoa blogissa.

Sormikkaat

Ensimmäinen tuotokseni tänne Tumpputupaan on sormikkaat omiin kätösiini.


Lisää kuvia ja muuta juttua löytyy blogistani.

Kämmekkäät täälläkin


Tein Fetching-ohjeen mukaan paitsi kämmenosaan hiukan lisää pituutta ja ylimääräinen palmikonkierto.

tiistai 8. marraskuuta 2011

Kämmekkäitä pukkaa

Neuloin ihka ensimmäiset kämmekkääni rakkaalle miehelleni kokeilumielessä ja olipas harvinaisen vastahankainen mies ensiksi edes kokeilemaan niitä kesken neulomisen. Pakkohan niitä oli välillä sovittaa kun muuta mallia ja ohjetta ei minulla ollut siihen hätään. Lanka oli ikivanhaa(?) Rondo Nallea ihanaa neulottavaa 3,5 puikoillakin ja yhtään solmua ei tullut vastaan kerästä!! Sain neulomuksen valmiiksi pikapikaa ja mieheni omikin ne itselleen ja varmuudeksi piti niitä käsissään loppuillan ja sain kiitokset häneltä mieluisesta lahjasta itselleen;)). Pyysi tekemään toisetkin varakämmekkäiksi.

Ensimmäiset

Äsken valmistuivat syksyn neljännet ja Tumpputuvan ensimmäiset Aili-lapaseni. Tämä on tosi hyvä ja helppo malli, johon ihastuin jo viime vuoden Lapaskuun aikoihin.

Lanka on tummanharmaata, lähes mustaa 7veikkaa ja raidat Nallea Kesäkukkaa (ellen väärin muista, mutta kelta-kirjavaa nallukkaa joka tapauksessa). Tuossa sivussa oleva blogini osoite on väärä eli se ei vie minnekään. Jos nyt jotakuta sattuu kiinnostamaan, niin Villiviinin blogiin pääsee tästä.Papukaijaa ja raitaa

Kaksi paria kädenlämmittimiä olen saanut valmiiksi!

 Ensin kämmekkäät 7veikan Papukaija langasta ja...


... sitten raitalapaset, nekin 7veikkaa.  

Lankapirtissä kerron näistä taas hiukan enemmän, joten kurkkaapa tänne.

Lapaset mulle itelle :)

Nämä lapaset ovat ihan mulle itselle :) Kerrankin... Lankana Regia Fjold color ja sitä kului 54 grammaa. Väri on kuin mulle tehty. Takki mulla on tuollanen pinkki, niin sopii hyvin.

Ensimmäiset lapaset valmiina.

Ensimmäiset lapaset ovat valmiina Lapaskuuhun.

Lankana on 7 veljestä, neuloin nämä lapaset kolmen numeron puikoilla ja lankaa kului lapasiin 61g. Nämä lapaset on neulottu käsille jotka kaipaavat lämmikettä Lapasten saajan toivomus oli, että varret olisivat sen verran pitkät ettei ranteet palellu.

Hei!

Hei, olen 42 vuotta nuori KirsiJ:nä tunnettu netissä. Asun Pirkanmaalla Tampereen lähellä ja olen neulonut niin kauan kuin muistan elikkäs aina. Tänä vuonna en ole millään muotoa neuleiden osalta "Pukin apulainen", koska neuleeni menevät ennen Joulua lahjoiksi. Jouluna en siis tumppujakaan lahjoita eteenpäin. Mutta muuten tänä vuonna taa-as menee 50:n neuleen raja rikki keppeesti.
***
Tämä tempaus "käy juuri sopivasti laatuun", sillä sukkasato loppui ja aloitin tekemään lapasia eräälle ystävälle. Tumppuillemisiin! :)

Kämmekkäät

Kämmekkäät Dropsin Alpacasta, 29 grammaa, puikot 2,5, silmukoita 44. Nämä taitavat jäädä omaan käyttöön.

maanantai 7. marraskuuta 2011

Lapselle lapaset

Aloitan lapastelun pienillä, mutta sitäkin tarpeellisimmilla lapasilla. Perheen nuorimmainen kun on onnistuneesti heitellyt lapasensa sinne tänne, joten pienet sormet tarvitsivat uuden parin lämmittimiä. Lapasista ja muista käsitöistäni tarkemmin Lapaspajalla.

Näiden lapasten lisäksi tavoitteenani on vaatimattomasti saada aikaiseksi kaksi paria aikuisten lapasia joulupaketteihin käärittäväksi.


Toiset

                               Toiset kirjoneulelapaseni on neulottu Fabel-jämistä.

ensimmäinen pari

Lapaskuuperiaatteeni: Keskeneräiset ensin valmiiksi, sitten vasta uusien kimppuun! Tässäpä siis ensimmäinen Lapaskuu-lapasparini, jotka tein kälylleni joululahjaksi. Haastavat kuvausolosuhteet tarjosi Suomen harmaat syyspäivät.
PyörylälapasetLanka: Novita 7 veljestä ja tuntematon kirpparilanka
Puikot: 4 mm
Virkkuukoukku: 3,5 mm

Toisen lapasen pyörylän kohdistaminen ei onnistunut ihan niin kuin olisin toivonut, mutta menee nuo noinkin. Tykkään, pitää kai tehdä itselleen samantyyppiset, tosin useammilla pyörylöillä ja mehevimmillä väreillä..

Jostain syystä lähes koko lähisuku halusi tänä vuonna joululahjaksi lapaset. Sepäs sopii tähän kuuhun!

Ja toiset ailit

Mulla vähän on jäänyt nyt sama levy pyörimään, sillä olen lokakuusta asti tehnyt lapasia pelkästään Ailin ohjeella. Tosin nyt on yhdet valkoiset puikoille, ja ne eivät ole samaa sarjaa sentään. Toisaalta Ailissa ei ole mitään vikaa, päinvastoin... se on ihan ehdoton suosikkini, lämpöinen ja joutuisa neuloa.


Mutta tässä nyt nämä lauantaina valmistuneet. Lankana Novita kukkaketo ja vadelman punainen Nalle. Puikot varressa 2½ ja  terässä 3. Eli ihan samaan malliin kuin edellisissä ja kokokin noin 5-6 vuotiaalle.


Viikonlopun saldo :)

Nämä kahdet olen nyt viikonlopun aikana saanut aikaiseksi. Vasemmanpuoleiset ovat mieheni tyttärelle. Lankana 7 veljestä harmaa ja punainen. Lankaa kului 72grammaa. Ja malli on ihan mun oma. Oikeanpuoleiset ovat nuorimmaiselleni. Lankana nalle sininen ja joku nallen raitalangan loppu. Lankaa kului 35grammaa. Ja malli taas oma.

Sydämeeni osuman sain...

Yllätykseksi itsellenikin sain tällaiset sydänlapaset valmiiksi.


En ole mikään kirjoneule-ekspertti mutta tällaisissa pienissä projekteissa on mukava koetella omia rajojaan :) Ehkä seuraavaksi tuon Tumpputupaan kuitenkin enemmän omaa juttuani, eli palmikoita.
Näistä lapasista löytyy lisää kuvia ja stooria blogissani - ja arvontaankin ehtii vielä tänään  mukaan.
Tervetuloa vierailulle!

Esittäydyn

Hei,

olen Emmuska 34-vuotias , äiti ja insinööri, joka harrastaa kutomista.  Tämän lapaskuun tavoitteena on kutoa yhdet kirjoneulelapaset. En ole tehnyt mitään kirjoneuletta sitten käsityötuntien, joten tilanne on vähintäänkin haastava, mutta mielenkiintoinen. Jään mielenkiinnolla katsomaan, että sainko itseni haastettua .

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Tavalliset tumput, 75 g


Ihanaa, sain ihan tavalliset tumput, aikuisen kokoa, nopeasti valmiiksi. Vaakan keräykseen menevät. Yritän tehdä pojillekin sopivia tumppuja.

Ekat lapaset valmiinaEkat lapaset tein Novitan harmaasta Seiska Veikasta. Sopivat kapeaan naisen käteen. Malli mukaeltu Novitan ohjeesta lisättynä palmikkokuviolla.


Lapaset menevät luultavasti omalla tyttärelleni. :)Ensi kertaa mukana ja ekat lapaset

Asustelen Pohjois-Suomessa; kissojen kanssa harrastan käsitöitä. Blogini löytyy täältä sekä Novitan neulomosta. Olen ensi kertaa mukana Lapaskuussa. Tavoitteena on saada neulottua muutamat lapaset Lapaskuun tiimoilta. Jostain syystä lapaset ovat mielestäni työläämmät neulottavat kuin sukat. Liekö se peukalo käden syrjässä syypää moiseen tunteeseen.

Tässä kuitenkin ensimmäiset lapaseni Lapaskuussa:
Vehnälyhdelapaset  Mammukan ja tyttöjen ohjeella. Lankana ikivanhaa Sandnes Kamgarn norjalainen villalanka kaksinkertaisena, jota kului 78 g, puikoilla nro 4,5.

Toinen kerta toden sanoo


No nyt tuli lapasen kokoiset ;). Lankana Viking Naturgarn, 109g eli vähän yli 2 kerää meni kasin koukulla virkattuna. Niin, pidän virkkaamisesta oikeastaan enemmän kuin neulomisesta... Seuraavaa siirtoa mietin vielä. Ainakin teen valmiiksi jo viime vuonna aloittamani hahtuvakintaat miehelle, mutta en tiedä hyväksytäänkö niitä tähän mukaan.

Ekat lapaset valmiina

Aloitin neulomalla naisten lapaset tutulla Novitan 7-veikalla 3,25 sukkapuikoilla. Puikoilla silmukoita 44. Malli omasta päästä. Raitojen kohdistaminen oli helppoa kun aina otti välistä pois ylimääräiset raidat. Lapaset jää itselle käyttöön.
Nyt on puikoilla ekat kämmekkäät koskaan ja siinä tulikin se mitä halusin oppia neulomaan tällä kertaa uutena asiana.

Pikkutumput

Tumput lapselle Maija-langasta, 22 grammaa, puikot 3,0, silmukoita 32.

Lapaskuu avattu

Meilläpäin kudotaan rasoja, ja tässä on ensimmäinen pari. Malli on ullaneuleesta, Ailin lapaset. Näitä tulee vielä lisää. Malli oli oikein helppo ja mukava tehdä.

Ensimmäiset

Ensimmäiset lapaseni ovat kirjoneuletta. Enemmän niistä blogissani . Kirjoneuletta on kiva neuloa, värien kanssa on kiva leikkiä.

Ekat valmiit tuotoksetKuluneella viikolla meikäläinen korkkaa homman käyntiin näillä lapasilla.
Ruskeansävyiset menevät kummipojalle, mutta näille lovikoille en ole vielä omistajaa löytänyt/keksinyt.
Lovikat on marinoitua Faunaa ja toiset jotain villasekoitetta.Käytössä bambupuikot 4 ja 3.

Kolme paria rasoja, olkaa hyväKardemumma ahkeroi. No, minulla sattui olemaan vain paljon odotusaikaa Pyhäinpäivänä, joten ehdin kutoa tavallista enemmän. Tarkemmat tiedot lapasista on Kardemumman talossa. Olen ollut jo pienestä pitäen nopsa kutomaan. Lanka kulkee joutuisasti puikoillani ja jouten en osaa olla. Aikaa minulla käsitöille on vain sen verran kuin voi ajatella työssäkäyvällä 3 lapsen äidillä olevan. Tai yksi heistä on viikot muualla, mutta kaksoset pitävät äidin sitäkin liukkaammin liikkeessä. Lapset harrastaa tiiviisti, joten liikuntahallien kahvioissa tulee kudottua paljon.

Ensimmäiset tumput


Vaakan keräykseen valmis paketti: kaksi neuletta ja karkkipussi. Kaulahuivi ja 50g tumput koulutytölle, Woolista. Tarkoitus on neuloa lisää tumppuja samaan kohteeseen. www.vaaka.org