Tunnisteista

Huomio rakkaat lapastelijat!
Muistakaahan merkitä postaukseenne tunnisteeksi 2012valmiit, kun esittelette valmiita lapasia ym.

lauantai 29. marraskuuta 2008

Viimeinen pari uunista ulos


Tässä on kolmas ja samalla viimeinen pari lapasia tällä erää. Nämä, kuten kahdet edellisetkin, olen tehnyt Novitan syksy 2007 Extran ohjeella. Tein nämä Novitan 7veikasta 3,5 mm puikoilla.
Oli kivaa neuloa lapasia joukolla täällä Lapaskuussa! Kiitos Helmis, että järjestit ja kiitos myös apuemännille !

Lapasia

Viikol valmistuneet kolomet ja viimeiset lapaset tänne Tumpputupaan.

Kahdet ihan peruslapaset Saana-langasta ja 3,5 puikolla.
Ja itelle tyköistuvat Lovikkaat Eskimo-langasta ja 6 puikoilla.On tullut tehtyy 13 lapasparia ja osa näistä menee lahjapaketteihin.
On ollut mukava olla tääl Tumpputuvas.Kiitos emännälle tämän järjestämisestä.

Vihdoinkin toiset!

Vihdoin ja viimein peräti toiset lapaseni ... Tosin kaksi paria oli tavoitteenakin. :) Tällä kertaa neuloin Ailit ihan ohjeen mukaan. Lahjakoppaan nämäkin.

Ohje: Ailin lapaset
Lanka: Seiskaveikkaa kahdessa harmaassa sävyssä
Puikot: 3,5 mm

Omasta puolestani lämpöiset kiitokset Helmikselle tempauksen järjestämisestä ja apuemännille heidän työstään! Vaikka oma sato jäi näin pieneksi, tuskin näitäkään olisi ilman Lapaskuuta syntynyt. Ensi vuonnahan taas?

Hahtuvaiset

Eilen valmistuivat, mutta tänään vasta kuivuivat nämä minun tekeleeni, siis hahtuvalapaset, jotka täältä nyt tuodaan Tumpputupaan.Lapaset menevät tyttärelleni ja niistä voit lukea lisää Lankapirtissä.

perjantai 28. marraskuuta 2008

Täältä tulee Sydänkäpyset

Eilen valmistuivat pienet lapaset, jotka nimeän nyt Sydänkäpysiksi. Nehän kuuluvat luonnollisesti tänne Tumpputupaan.


Lapaset on tikuteltu 6-vuotiaalle tytölle Nalle-langasta. Lisätietoja löydät Lankapirtistä.

Talvikukkasia

Kahdeksas ja näillä näkymin myös viimeinen parini tähän tupaan.


Malli: Talvikukkasia
Lanka: Novita florica sininen, valkea ja lila (puntarista patterit loppu, kulutus myöhemmin)
Puikot: 3,0 mm ranteessa ja yläosassa 2,5 mm
Koko: naisen

Lisää aiheesta blogistani. Kiitoksia ihanalle emännälle ja uutterille apuemoille. Tämä tempaus oli mukava, tosin jokseenkin addiktoiva!

Annika

torstai 27. marraskuuta 2008

Rekiretki

Lapaset omalla mallilla, koirankarvalangasta 3,5 mm metallipuikoilla. Nimekseen saivat Rekiretki. Blogista lisää.

Tumppujen tumput ja peruslapasia


Kokeilin tasona drops-ohjeella lapasia, jotka neulottiin sitten yhteen. Vähän vaivalloista oli, kun pyörönä tulee niin kätevästi lapanen... Hauskat näistä tuli, aikamoiset patakintaat!
Lapsille tuli nättiä helposti seiskaveikasta.

Tavoitteenani oli tämän lapaskuun aikana saada aikaiseksi viidet lapaset. Kahdet vielä siis uupuu ja toisia olenkin jo aloitellut. En aio niistä stressata, mutta kivahan se olisi, jos vielä tällä viikolla valmistuisivat. Olen hidas - on kiva tehdä verkalleen. Juuri siihen tahtiin, kuin miltä tuntuu ja miten ehtii. Katsotaan, vähän pahalta kyllä näyttää... :)

Ihanaa kun on lunta!

Villapiika

keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Jee, valmista!


Jämähuopasista syntyi pesukoneen avustuksella suklaiset kukkalapaset. Kyseessä oli ensimmäiset huovuttamani lapaset, joten odotukset eivät olleet kovin korkealla. Mahtuvat käteen ja tuntuvat lämpöisiltä, joten eiköhän näitäkin tule käytettyä.

Seuraavaksi puikoille pääsivät punavalkoiset Joulu-Ailit ja niitä tehdessä sormet syyhysivät jo seuraavien lapasten kimppuun. Lankana oli Novitan Pirta-lanka ja puikkoina 3,5mm:n bambut.

Kolmannet lapaset ovat itse asiassa lapaskuusatoni kymmenes pari. Kerrankin voin olla tyytyväinen aikaansaannoksiini, kun virallinen tavoite oli yksi pari... :DToiset valmiit

Nämä peruslapaset Dropsin Alpacasta valmistuivat jo viime viikolla, mutta nyt vasta selvisin bloggaamaan... Ihan peruskauraa, peukalokiilalla ja sädekavennus kärjessä. Neuloin nämä itselleni toisten lapasten alla pidettäväksi. Puikot 2,75 mm Knit Picksin Harmonyt, lankaa meni noin 40 g. Nämä oli minun osaltani toiset valmistuneet ja todennäköisesti jäävät myös viimeiseksi pariksi, ellen ota hillitöntä loppukiriä!

Palmikkolapaset
Nämä kun aamulla valmistui, pomppasi puikoille kahdet erilaiset, ja kolmannet on suunnitteilla. Mikä mopo? Mihin karkas?
Tämäkin villalanka eBayltä, samanlaista kuin eilen bloggaamani chevaliereissa, eri värit vain. 3,25 Knitpicks Harmonyt. Novitan palmikkolapasten ohjeella, varressa palmikonkierto kolme kerrosta ohjetta korkeammalla ja peukusta kavennettu toisella kerroksella pari silmukkaa pois. Menee Esikoiselle joululahjaksi. (Näihin sitten joulukuun puolella baskeri kaveriksi.)
Puikoilla (ja suunnitelmissa) jouluksi siilejä. Perheen kotona ollessa julkineuleena Kainuun kukkalapasmuunnelma - vihdoinkin. Ohje onkin odotellut vuoroaan jo kauan.
Missäs välissä vielä huovuttais lapasia? (Niin ja neulois ne ensin.) Lapastuttaa vakavasti!!
Lunta tulvillaan...

"Lunta tulvillaan on raikas talvisää..." lauletaan laulussa ja se pitänee paikkansa juuri nytkin. Siksipä on oikein sopiva aika tuoda taas yhdet tuplalapaset tänne Tumpputupaankin. Nämä on tikuteltu Wetterhoffin ohjetta mukaillen 9-vuotiaalle tytölle. Tarkemmin voit tutustua näihin Lankapirtissä!

Lapaset lumella

Tässä kaksi paria uusia lapasia. Heidät on neulottu 7veljeksestä, puikkoina 3,5. Nyt on sellainen ihme meillä, että on lunta ja kuinka ihanaa olikaan kun sain kuvattua nuo lapaset lumessa. Tuli niin suomalainen sinivalkoinen kuva! Pianhan se itsenäisyyspäivä onkin!

tiistai 25. marraskuuta 2008

Thujakkaat

Viikonlopun telkkarineuleena syntyi kämmekkäät. Joo, olen kämmekäskoukussa :DMalli: Thuja -sukista mallineule, 11 s/puikko
Lanka: 7 -Veljestä Polkka 80 grammaa
Puikot: 3 mm bambut

Vähän lisää juttua blogissa.

Raitalapaset

Uskokaa tai älkää, niin vaan sain minäkin ainakin jotain aikaseks tähänkin
tempaukseen! Vähän loppumetreille kyllä jäi tää alotus, pakko myöntää..:)

raitalapaset

Huopaslapaset itselle, ohje vyötteestä.
Langanmenekki 110 g, kasin puikot.

Lisää juttua ja kuvia blogissa.

Vauhti kiihtyy :)

Sillä nyt on esiteltävänä kahdet uudet lapaset. Ajattelin, että yhdet lapaset/kämmekkäät/tms viikossa on sopiva tahti ja ainakin se pitää saavuttaa. Tämä tavoite on nyt täynnä, sillä viikonloppuna valmistui nämä:
Pikkuiset peukalottomat lapaset menevät joskus johonkin Vaaka ry:n kautta. Anarkia-lapaset ovat lapselleni :) Edelliset hahtuvalapaset ovat vähän jo kulahtaneet ja sitä paitsi eivät sopineet talvihaalarien väreihin. Koska päiväkotia varten pitää kaikki nimikoida, niin ajattelin ensin kirjailla vain A-kirjaimet lapasiin. Sitten mieleen hiipi Stich'n' Bitch Koukussa-kirjassa oleva anarkiapipo ja päätinkin koristaa lapaset anarkia-A:lla :) Tänään olivat ekan kerran kotipihalla käytössä sen jälkeen vähän huovutimme niitä. Kuvassa ovat siis suoraan puikoilta tulleina, ilman minkäänmoista huovutusta.

Iitukan polkat


Iitukka sai kätösiinsä tänä aamuna uunituoreet lapaset koulumatkalleen. Kyseessä on hyväksi todettu perusmalli kiilapeukalolapasesta. Lankana Polkka.


Seuraavaksi voisin loihtia vaikka jouluiset lapaset... Mikähän tuo on kun aina meinaan kirjoittaa lapset enkä lapaset.
Hyvää nimipäivää kaikille kaimoilleni eli Kateille sekä Katjoille, Kaisoille...

Punamustat Chevalierit
eBayn kautta Kiinasta ostamastani villalangasta 3,25 mm puikoilla Chevalier-lapaset (103 g). Muuten ohjeen mukaiset, mutta jätin kokonaan vihreällä rajatut rivit pois. Malli on kapea ja nämä mahtuu myös minulle (pituuden puolestakin). Keskilapselle joululahjaksi. Valitsin mallin alun perin siksi, että Keskilapsella on suhteellisen kapeat kädet. Tottakai malli erottuisi paremmin yksivärisestä... Ihanan napakka varsi! Ei ainakaan mene lumi sisään. Aika mukavat, vaati keskittymistä, joten ei ihan heti uusiksi, mutta joskus.
Tosi kiva kun voi jossain näyttää. Omaa blogia kakaratkin välillä vilkuilee. Mulla taitaa jäädä lapastelu päälle. (Oli pakkotauko kun tein palelevalle koiralle villapaidan ja synttärilahjaksi pitsihuivin ystävälle.) Tekee mieli tehdä vielä keskeneräisten palmikkolapasten lisäksi kuviolapaset (tai kahdetkin), parit siililapaset, ainakin yhdet hanskat, perustumpuille olis tarvetta... Juu. Jouluksi on suunnitteilla muutakin kuin lapasia, tarttis vähän hillitä itteensä. Ei paljoo, mut vähän.

Huopalapasia
Kahdet valmiit Novita Huopasesta, ohjeen löysin vyötteestä. Tyttäreni saavat joululahjaksi
nämä :)

Hempeät Ailit


Sain sentään lapasteltua jotain, pienemmät herttaiset Ailit tyttärelle.
Muutoksia alkuperäiseen ohjeeseen: 40 silmukkaa, 10 cm resoria ja vähän pienempi peukku.

maanantai 24. marraskuuta 2008

Punamustat

Tällaiset nopsat punamustat neuloin välityönä.


Lankana varressa Sandnes Smart, puikot 3,75mm, 44 silmukkaa. Lapasessa lankana Hjertegarn Cool Flamme, puikot 6mm, 28 silmukkaa. Nämä menevät arpajais/myyjäislaatikkoon.

Siililapaset

Siililapaset tein itekkin ku oon nähnyt tääl niin monella muullakin valmistuneet ja niin ihanan näkösiä.

Lankana seiskan raitaa ja tangofania,puikot 3,5.

Toiset pörrölapaset

Ja laskujeni mukaan viidennet lapaseni tumpputupaan.Ekaluokkalaiselleni neuloin vaaleanpunasävyiset pörrölapaset woolista ja TangoStarista. Lapasista ja muusta enemmän blogissani.

Valmiit...


.... vaikka kuva sanoo muuta! :)

Nämä veijarit lähtivät jo viikonloppuna uuteen kotiinsa. Sain ne jo viime viikolla ihan peukaloiden kera valmiiksi, mutta kuva jäi ottamatta... hö! Lankana Novita Isoveli ja puikot no. 5. Samaa sarjaa kuin ne edelliset, värit vain toisinpäin. Tumppujen saaja saa ne toiset ja saamaa sarjaa olevan pipon vielä joululahjaksi!

Uusien kimppuun, jos tässä vaikka saisi valmista aikaiseksi ennen kuun loppua. Nyt kun töissäkin alkaa helpottaan....

sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Viikon 3 saldo...

Viikkosaldo senkun suurenee kun lapaskuu vähenee...
Tällä viikolla valmistui 68 paria tupaan, todella mahtavaa!


20 paria lapasia (1 pari hyväntekeväisyyteen)
13 paria huovutettuja
12 paria kämmekkäitä
7 paria lasten lapasia
5 paria kirjoneuleisia
4 paria palmikkolapasia
2 paria jämälangoista
2 rasat
1 hanskat
1 rannekkeet
1 tuplalapaset

3 viikossa tuvassa on valmistettu 174 paria tumppuja ym.

Jatkakaa samaan malliin!

Kierteellä

Nyt on sitten lapassaldo minunkin osaltani korkattu!Malli: Kierre, Ulla 3/08
Lanka: Vuorelma Veto, n. 50 grammaa
Puikot: 3 mm

Nää kyllä jää ihan omaan käyttöön. Ei kukaan saa niitä,vaikka miten lahjoisi :D Tuossa vieressä olisi pari paritonta ja peukutonta kämmekästä, jos niille parit seuraavaksi.

Chevalier


Tämä ihana malli ei enempiä esittelyjä kaipaa. Minä tein oman parini Cascade 220 -langasta 3,5mm puikoilla. Lankaa kului 80g. Lisää tumpuntekovaiheista löytyy blogistani ;O). Eilen valmistunut pari on kolmas ja viiminen lapaskuun tuote minulta. Oli kiva blogata ja neuloa tumppuja teidän kanssa!!! Kiitos neulontaseurasta ja lumenhohtoista joulunodotusaikaa kaikille!

Miesten lapasiaKahdet uudet saldoon :) Lankana ihan vain seiskaveikka

Aili ja Siilit

Vieläköhän ehtii tämän viikon lapaslaskuihin mukaan.. Valmistui siis taas vaihteeksi kahdet kerralla. Päätteleminen on inhottavaa, nähtävästi sitä lykkää aina jos vain mahdollista.

Ensin lupailemani toiset Ailit.


Sopivammat kuin edelliset, lisäsin yhden mallikerran leveyteen ja vaihdoin puolta milliä isompiin puikkoihin. Lankana siis valkoinen Novitan 7 Veljestä 55 g ja punainen Gjestal Maija 22 g, puikot oli 4,0 mm ja ohje sieltä Ullasta.

Olen ihastellut kaikkia noita siililapasia, joita täälläkin on tehty, ja pitihän sitä tehdä omatkin.


Katsoin vähän mallia sieltä Novitan ohjeesta, mutta lopulta tein aika ison joukon muutoksia. Lankana on kuitenkin se 7 Veljestä Raita, jota meni 40 g, pörrölangaksi löysin varastojen kätköistä Sandnes Garn Funny Luxia, jota meni 30 g, ja puikot oli 4,0 mm.

Lisähöpinät blogissa, sitten kun ehdin nämä sinne päivittämään.

Hanskat tupaan


Käsineet eli hanskat Austermann Stepistä jotka ovat olleet jo jonkun aikaa valmiit mutta se vaikein työ, päätteleminen jäi ja sain vasta tänään tehtyä. Satoni on ollut vähäistä kun on ollut niin paljon muuta tekemistä tässä kuussa mutta yritän yhdet keskeneräiset lapaset ja kämmekkäät saada vielä tehtyä loppuun ennen kuun päättymistä.

Salaisia lapasia, taas

Ilmoitan tällekin viikolle surullisen kuvattoman lapasparin, koska uteliaat silmät liikkuu täälläkin. Kuitenkin ihan tavalliset, tumman violetin väriset lapaset kyseessä. Ravelryyn laitan taas kuvia.

Voikohan tänne vielä joulun jälkeen lisäillä kuvia?

Taas yhdet...

eli kymmenes pari valmis (kuvan laitan kunhan kamera suostuu yhteistyöhön)

Niilolle paksummat lapaset, Nalle colori ja 7veikka, yht.54g
3,25mm knitpickseillä tikuttelin.

Kolmas parini

Torstaina puikoiltani putkahtivat hyväntekeväisyyteen päätyvät lapaset. Päättelykeiju vain antoi _hiukan_ odottaa itseään..

Tämä pari on myös neulottu Ogelin uuden lankakaupan lisälahjuslangoista. Mieheni sai erällä kerralla omista ostoksistaan kaksi kerää ruskeankirjavaa Marks&Kattensin Icelandia ja tällaiset lapaset niistä sitten tuli:


Lapaset eivät sinänsä ole hullummat, väri vain ei miellytä omaa silmääni. Ruskeaan on sotkettu kaikkea mahdollista: punaisia nyppyjä, sinisiä ja vihreitä lankaosioita.. Nämä menevät siis muiden (=junasukkien ja -lapasten) mukana hyväntekeväisyyteen. SPR saa myydä, arpoa tai vaikka lahjoittaa ne jonnekin, ainakin ne ovat lämpimät. :o)

Painoa parille tuli 70 grammaa, muuten speksit ovat samat kuin edellisissä.

Vielä kolmet...

Näitä kämmekkäitä multa syntyy tässä kuussa! Nyt taitaa tosin pikkuhiljaa alkaa riittää!

Kaikki tiedot ovat blogissani www.worsted-knitt.net, tosinkin englanniksi... näin pikaseen voin sanoa, että kaikki on 3,5mm puikoilla tehty, päälankana Novita Julia, efekteinä jämiä.

Mambo-lapaset

Pari viikkoa sitten neuloin tyttärelle Mambosta pipon. Toiveena oli samaan sarjaan lapaset. Saamansa piti. Koko naisen.

Ihanat ja lämpimät hahtuvatumput..

Valmiina on 6. ja 7. pari. Värit ovat aivan ihanat.. Sopivat tuli meidän 5v neidin käteen..
Lisää tumppuja ja lapasia on haaveissa, katsotaan miten käy.. :) Lisää juttua näistä tumpuista blogissani.