Tunnisteista

Huomio rakkaat lapastelijat!
Muistakaahan merkitä postaukseenne tunnisteeksi 2012valmiit, kun esittelette valmiita lapasia ym.

maanantai 17. marraskuuta 2008

Tulihan se toinenkin pari valmiiksi!

Eilen lapastehtaaltani valmistui viimeinkin pari numero kaksi.

Helsinkiin avattiin jokin aika sitten uusi lankakauppa ja siellä on neulojaa ilahduttava tapa lahjoa kassalla ostosten määrän mukaan ylimääräisellä langalla. :o) Eräällä käyntikerralla sain kaksi kerää sinisen ja ruskean kirjavaa Marks&Kattensin Icelandia. Ensi alkuun ihmettelin, mitä kummaa siitä tekisin, sillä käytän yleensä reippaasti ohuempia lankoja. Nyppylangat eivät ole muutenkaan sydäntäni lähellä. Joulun läheisyys ilmeisesti kuitenkin auttoi ja aivonystyrät päättivät lankojen päätyvän joululahjalapasiksi veljeni vanhimmalle pojalle. Tällaiset niistä tuli:


Uskoisin kohta 16-vuotiaan käsitöitä arvostavan pojan kelpuuttavan tekeleeni -eikös teinien lapasten kuulu olla juuri tällaiset isot ja rohjot? :DD

Ristin nämä Lumisade-lapasiksi, koska nuo langan valkoiset nypyt ovat aivan kuin lapasiin tarttunutta lunta. Eivät nämä loppujenlopuksi hassummat ole, minusta niistä tuli ihan kivat. “Malli” on peruslapasmuunnelma omasta stetsonista ja laskettu matkan varrella. Mitta-apuna käytin omaa (naiseksi isoa) kättäni. Näissä on kiilapeukalo, sillä se on minusta paljon mukavampi ja istuvampi.


Painoa parille tuli 62 grammaa ja tikuttelu hoidettiin 7 mm:n haloilla. :o) Lankaa siis jäi, mutten ole vielä keksinyt sille käyttökohdetta. Mietin ensin jonkinlaisia tupsuja noihin, mutta ne eivät ehkä olisi saajan mieleen. Seuraavakin samanlainen pari on jo puikoilla, se tosin mennee hyväntekeväisyyteen ja lanka on ruskeankirjavaa. Samalla tavalla saatua. :o) Pari on todella nopeatekoinen; olisiko noihin mennyt noin puolitoista tuntia per lapanen.

Näitä ennen on kyllä aloitettu yksi pari vauvan makkaralapasia, mutta muut neuleet ajoivat ohi ja ne lepäilevät -jossain. Kun vain muistaisin missä.. :D

Ei kommentteja: