Tunnisteista

Huomio rakkaat lapastelijat!
Muistakaahan merkitä postaukseenne tunnisteeksi 2012valmiit, kun esittelette valmiita lapasia ym.

torstai 13. marraskuuta 2008

Flora ja (ei fauna kun) sormikkaat


Valmistui varmaan jo sunnuntaina nuo kirjoneulelapaset. Vähän olin eri mieltä ohjeen kanssa ja neulejälki ei miellytä. Ohje on Ullasta Flora. Seuraavalla kerralla kun on yksiväristä ja kuviota, otan oman käsialani takia kuvion kohdalle isommat puikot. (Niin tein hatun kohdalla. Se valmistui tuossa sivussa. Lanka vain loppui kesken ja tietysti kaupassa oli ihan eri värjäyserää ja jne jne. Olkoon. Esikoinen nappasi välittömästi käyttöön tämän setin.)


Lankana Sandnesgarn Smart 75 g (jäi Keskilapsen eräästä bolerosta), puikot 3,25 mm Knitpicks Harmonyt. (Melkein Mario-myssyssä ihan omat silmukat ja lapasista kopioitu kuvio, puikkokoot vaihtelevia, 3, 25 - 4,5 mm?)


Näiden valmistuminen oli ihan iisiä, mutta puikoilla on ollut hitaammin Chevalierit. Osittain koska niihin pitää keskittyä, osittain koska ne on pukinkonttisalaiset ja osittain koska oli PAKKO neuloa itselle sormikkaat, kun lanka kiljui, teki mieli ja - niin, kyllä toinen neuloja tietää jos jotain on pakko neuloa, niin on vain.
Ihanimmat sormikkaani, Dropsin joku Fabel-sormikasohje, ohjeen mukaisella langalla (54 g) mutta puikot oli 2.25 mm Knitpicksin metalliset. Sopii mulle, mun omat, ihanat on! En ihan heti jaksaisi tehdä noin paljon taas sormia, mutta tulipa onneksi nyt tehdyiksi.


Keskilapselle menin heikkouksissani lupaamaan pääkallolapaset, kun hää ei saanut noita kukkia. Kun se hattu sopi Esikoiselle, ja halusin sentään koko setin samalle lapselle..

Ei kommentteja: